Rugӑciune pentru creștinii persecutați din Indonezia

In Biserica, Persecutii, Rugaciune

Indonezia este ţara cu cei mai mulţi cetăţeni musulmani din lume. În ultima vreme, guvernul a promovat o lege potrivit căreia  fiecărui cetăţean trebuie să-i fie trecut pe actul de identitate apartenenţa religioasă. Deşi potrivit constituţiei fiecare indonezian este liber să aleagă şi să practice o anume credinţă, în practică musulmanii beneficiază de un tratament preferenţial. Cu toate că în ultimii 40 de ani, numărul creştinilor a crescut de la 1,3 milioane la 11,5 milioane, aceştia au rămas în continuare o minoritate, într-o ţară a cărei populaţie majoritar musulmană numără aproape 235 de milioane de locuitori.

Creştinii întâmpină cele mai multe probleme atunci când trebuie să primească autorizaţii pentru deschiderea de noi biserici sau pentru a-şi construi noi clădiri pentru închinare.

În 2007, membrii unui grup al solidarităţii musulmane au devastat o clădire a unei biserici protestante din satul Cinere, aflată în construcţie şi au postat bannere cu ameninţări anti creştine în toată zona din jurul construcţiei. Pentru a potoli spiritele, primarul acestei localităţi a cerut creştinilor să oprească temporar lucrările de construcţie.

Pe 27 martie 2008, la aproape un an de la oprirea lucrărilor de construcţie, primarul a anulat însă autorizaţia de construcţie emisă pentru clădirea bisericii, motivându-şi decizia prin faptul că urmăreşte armonia între religii.

Rugați-vӑ pentru:

  • continuarea creşterii numerice a creştinilor din Indonezia;
  • autorizarea lucrărilor de construcţie pentru noi clădiri de biserici;
  • creştinii din satul Cinere.

Preluat din Calendarul de Rugӑciune, Misiune.ro

elefant.ro

You may also read!

Evanghelistul Billy Graham, şi-a încheiat alergarea pe acest pământ

Cel mai mare evanghelist al secolului XX și-a încheiat alergarea și a plecat în veșnicie la vârsta onorabilă de

Read More...

Conferință. Tinerii sunt profund dezamăgiți de presiunea socială a unui corp perfect

Episcopul de Gloucester, Rachel Treweek, urmează să găzduiască o conferință națională săptămâna viitoare, vizând combaterea anxietății imaginii corporale la

Read More...

5 mituri despre relații existente în cultura noastră

Trebuie doar să te uiți la câteva episoade dintr-un serial popular ca să îți dai seama că ceea ce

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro