ExterneStiri

Biblii pentru copiii români din Ungaria

Pe lângă felicitări, premii şi diplome, fiecare dintre cei 20 de elevi români din Ungaria, participanţi la faza finală a Concursului de ortografie „Gheorghe Martin” desfăşurat la Micherechi, au primit câte o Biblie cu ilustraţii pentru copii.

Bibliile ilustrate pentru copii au fost înmânate în numele Bisericii baptiste din Micherechi de secretarul Gheorghe Ruja care, printr-un discurs relatat şi de publicaţia online „Foaia Românească” (http://foaiaromaneasca.blogspot.com) a felicitat copiii pentru rezultatele deosebite de la concursul de ortografie în limba română şi a vorbit despre implicarea bisericii în activităţile comunităţii româneşti din Ungaria.

„Sunteţi o încurajare pentru colegii voştri de clasă, de şcoală, un exemplu prin care copiii, părinţii şi profesorii primesc frumosul îndemn să vorbească cât mai des limba română, să îndrăgească vorbirea corectă a limbii materne. Cadoul primit de voi, Biblia, este Cuvântul lui Dumnezeu, scris şi tipărit, folositor creşterii sănătoase şi armonioase a minţii şi a sufletului. Acest concept este susţinut atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de Biserica Baptistă şi Biserica Penticostală. Citiţi Biblia cu atenţie şi, cu toată îndrăzneala, îndemnaţi-vă prietenii şi rudele să o facă împreună cu voi”, a subliniat într-un scurt mesaj Gheorghe Ruja, după care a înmânat Biblii gratuite copiilor români din localităţile Bătania, Jula, Chitighaz şi Micherechi din Ungaria. Bibliile pentru copii sunt donate gratuit de Fundaţia „Misiune fără Frontiere” din Sibiu. Biserica Baptistă din Micherechi (Ungaria) a fost implicată în acest proiect al Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, prin intermediul Bisericii creştine baptiste „Betel” din Salonta păstorită de Aurel Galchiş şi Florin Cociubei.

Sorin Petrache

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button