ExterneStiri

A fost descoperită o Biblie originală KJV

La biserica St. Laurence din Hilmarton, Marea Britanie, a fost descoperit un exemplar original al Bibliei engleze, tipărite în timpul regelui James I, din anul 1611.

Membrii bisericii știau de o tradiție conform căreia în biserica lor s-a aflat, cu mult timp în urmă, o Biblie veche ținută sub un glob de sticlă. În inventarul bisericii era o carte veche, uitată pe un raft timp de ani de zile, fără să atragă cuiva atenția. Recent a fost scoasă la lumină și, în urma cercetărilor, s-a descoperit că, de fapt, Biblia de pe raft avea 400 de ani vechime.
Comitetul bisericii este uimit și încântat de valoarea pe care o deține comunitatea. Dată fiind raritatea exemplarului, știrea despre descoperirea Bibliei este, în opinia lui Geoff Procter, membru al comitetului bisericii, „acel tip de informație despre care nu știi dacă să o spui întregii lumi sau să nu o spui nimănui.”

După mai multe cercetări, s-a aflat că Biblia respectivă fussese descoperită și în anii 1800. După o vreme a fost din nou uitată, suferind distrugeri. În 1857 Rev. Francis Fisher a regăsit-o, a realizat importanța ei și a legat-o într-o coajă de stejar.
De acum va fi reluată tradiția de a o avea sub un glob de sticlă. „Când am dus-o pentru evaluare la un muzeu”, spune Geoff Procter, „primul lucru pe care ni l-a spus curatorul a fost acela că, orice am face, să o lăsăm deschisă ca oamenii să îi poată citi cuvintele. Mi-au atras atenția cuvintele lui, am înțeles din nou că ceea ce contează la o Biblie este ceea ce spune, nu cum arată.”
În lume există aproximativ 200 de exemplare ale tirajului inițial al versiunii biblice cunoscută drept KJV. Anul acesta, pe 2 mai se vor aniversa 400 de ani de la publicarea traducerii Bibliei King James Version.

Stire preluata de pe site-ul: www.semneletimpului.ro

Show More
Banner Pozitie 4 (liber)

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button