ExterneStiri

Cutremur în Noua Zeelanda – 400 de morţi şi dispăruţi

Noua Zeelanda trebuie sa accepte ca bilantul victimelor cutremurului din Christchurch va creste, a spus miercuri prim-ministrul, intr-un interviu la TVNZ, scrie Reuters.

Intrebat daca tara ar trebui sa se astepte la mai multe decese, John Key a spus “probabil ca da”.

Intre timp, autoritatile au decretat stare de urgenta in regiunea unde s-a produs cutremurul, iar echipele de salvare continua sa caute supravietuitorii celui mai devastator cutremur produs in aceasta tara in ultimii 80 de ani.

Ultimul bilant al autoritatilor indica circa 400 de morti si disparuti. Pana acum au fost recuperati de sub daramaturi 75 de morti si 300 de persoane sunt inca date disparute, scrie AFP.

Pagubele seismului de marti din Christchurch se ridica la 11,5 miliarde de dolari, circa 6,3 miliarde de euro, potrivit calculelor AIR Worldwide, o societate care evalueaza pagubele financiare in urma unor catastrofe.

Un puternic seism s-a produs marti dimineata in Noua Zeelanda. Seismul a avut o magnitudine de 6,3 grade pe scara Richter si s-a produs la numai 4 km adancime. Cutremurul a avut loc in apropiere de Cristchurch si la 305 km de Wellington.

Seismul a fost urmat de mai multe replici, numeroase cladiri au fost daramate…

…noteaza  Hotnews.Ro

Vezi mai jos si un video…

Tags
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Articole Aleatorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro

Close
Close