ExterneStiri

Creştinii din Egipt îngrijoraţi de urmările protestelor

Crestinii au avut de infruntat nedreptati si persecutii sub regimul presedintelui Hosni Mubarak si cativa dintre ei s-au alaturat demonstrantilor impotriva acestui regim. In orice caz, unii dintre ei sunt ingrijorati de ceea ce ar putea veni mai tarziu, chiar ar putea fi mult mai greu ca mai-nainte. Ei cer tuturor oamenilor sa se roage pentru ei. Revolutia de pe strazile din Egipt au creat nesiguranta tuturor tarilor, si inspecial celor 10 milioane de crestini din Egipt. “Cele mai multe dintre biserici au fost inchise din cauza securitatii din oras” a afirmat Paul Estabrooks, purtatorul de cuvant de la organizatia Open Doors, iar oamenii s-au intalnit in case pentru a se ruga impreuna, si desigur misiunile au fost semnificativ afectate datorita securitatii instalate in oras de la declansarea conflictelor cu fiind ingradita circulatia pe timpul noptii”

Mai devreme in acest an, au fost postate filmulete video pe Youtube aratand crestini coptici atacati si ucisi. The Assyrian News Service a raportat ca radicalii islamici au omorat 11 oameni, printre care si copii, cuprinzand 2 familii coptice. Pastorul Michael Youssef al Bisericii Apostolilor din Atlanta, nascut in Egipt, este ingrijorat de posibile atacuri ale Fratiei musulmane asupra numarului crescand de crestini evanghelici si musulmani convertiti la crestinism. El a mai afirmat ca “Fratia cauta sa-si extinda puterea dincolo de Egipt spre Israel. Scopul islamistilor este sa stranga latul in jurul Israelului. Asta este de fapt ceea ce doresc. Si ei vad acesta revolutie ca pe o mare oportunitate, Egiptul fiind un puternic sustinator al pacii cu Israelul. Daca Egiptul cade, Iordanul va urma si avem in nord Hezbollah si Libanul, apoi avem cu adevarat un lat in jurul Israelului si asta este cu adevarat visul lor.”

Chris Mitchell seful biroului de stiri pentru Orientul Mijlociu de la postul de televiziune CBN News a fost in Cairo pentru a face o analiza  saptamanala a evenimentelor care au avut loc in  Egipt, in care el relata ca, crestinii isi dau seama ca tara lor  este la o rascruce de drumuri. “Este un factor hotarator in istoria naturala si spirituala a Egiptului. Este foarte important ca oamenii sa se roage si sa posteasca pentru poporul din Egipt. Asta pentru ca ei sa nu se intoarca spre islam sau spre un fel de teocratie asa cum se intampla in Iran, ci spre libertate, mai multa democratie, asa ca Evanghelia insasi sa prospere, aceasta miscare de rugaciune, oamenii care vin la Hristos sa se inmulteasca  si nu doar sa schimbe Egiptul ci intreg Orientul Mijlociu si poate intreaga lume.”

Sursa: www.cbn.com

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button