Meditatii

Mulțumirea în vremuri bune

Luna dinaintea sărbătorilor de iarnă este o perioadă pe care o lăsăm inimii pentru a trage o gură de aer. Privim spre întregul an și mulțumim. Mulțumirea precedă darul. Acest an a fost mai dificil, dar putem spune că facem parte dintr-o generație care o duce bine. Parcă prea bine.

Via freepik.com

Am realizat că avem case mari, dar suntem lipsiți de musafiri. Avem informații la un click distanță, dar suntem la linia alfabetismului funcțional. Avem nunți instagramabile, dar suntem într-o cădere liberă spre divorț. Avem copii dăruiți de Dumnezeu, dar suntem prea ocupați pentru a petrece timp cu ei. Avem bani, dar suntem lipsiți de pace. Avem mii de urmăritori, dar suntem lipsiți de prieteni. Avem mașini, dar suntem prea ocupați pentru a ne vizita părinții. Avem de toate, dar suntem goi.

Mulțumirea în vremuri bune e atât de mult despre ceea ce avem și prea puțin despre ceea ce suntem. Confortul generației noastre a dus la o inversare a rolurilor. Cât timp nu suntem plini de ceea ce contează, lucrurile pe care le avem niciodată nu ne vor umple inima. Iar plini cu adevărat nu suntem până nu suntem umpluți de Dumnezeu.
Nu avem pace, pentru că suntem lipsiți de Cel care dă Pacea.
Nu avem căsnicii binecuvântate, pentru că ne-am înjugat la un jug nepotrivit.
Nu avem prieteni, deoarece nu am învățat să iubim în orice condiții.
Nu avem înțelepciune, deoarece nu am cerut-o de la Dumnezeu.

Se spune că vremurile bune nasc oameni slabi. Nu știu dacă e așa, dar, indiferent de vremuri, cred că trebuie să avem o inimă mulțumitoare. Iar pentru o listă corectă a mulțumirii trebuie să pornim de la ceea ce suntem în și prin Cristos, nu de la ceea ce avem sau am putea atinge în această viață.

Când știi cine ești în Cristos, inima îți va fi plină de mulțumire, iar o inimă mulțumitoare va avea principii corecte în viață. Avem motive să fim recunoscători, dar, în graba și în confortul vremurilor noastre, uităm ceea ce am primit și ducem o luptă care nu ar trebui dusă.

Mulțumirea precedă pacea. Pacea precedă Darul. Iar Darul ne dă înțelepciune pentru a trăi în lumină.

Doroteea Chiriac

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button