Meditatii

Binecuvântarea opririi din goană

Trăim în secolul vitezei, în care așteptarea a devenit o adevărată provocare. Apariția întârziată a tramvaiului în stație sau coada mică de la casa de marcat, în supermarket, pot declanșa în noi stări de neliniște și panică. Avem senzația că timpul „pierdut” în amalgamul acestor situații neprevăzute și neplăcute instaurează sfârșitul lumii. De ce atâta panică? Pentru că, conform mentalității din zilele noastre, timpul înseamnă bani. Iar dacă avem bani, fericirea ne vine pe tavă. Când, de fapt, cercul împlinirii se rotește invers!

via fellmr.com

De cele mai multe ori, oprirea involuntară declanșează reacții diverse ale firii: panică, frustrare și chiar furie. De remarcat este faptul că viața ne oprește din alergare atunci când lumea ne este mai dragă. Uneori, aceste opriri ne sunt necesare pentru diagnosticarea stării noastre sufletești. În Psalmul 46:10 găsim o poruncă dură: „Opriți-vă și să știți că Eu sunt Dumnezeu.” Ne-ar plăcea, dacă se poate, să ne oprim atunci când noi considerăm că e momentul potrivit. Însă acel moment prielnic nu va sosi în grabă.

Această față dulce-amăruie a opririi scoate la iveală starea inimii noastre, ceea ce am acumulat în noi înșine. Tocmai de aceea, oprirea bruscă a activităților cotidiene, prin factori externi, ne pare prea grea, uneori chiar fatală. De ce? Pentru că ni se rupe firul brusc, iar schimbările neprevăzute nu ne plac. În mintea noastră, ne-am trasat deja cursul vieții, ne-am pecetluit planurile în ritmul goanei, fără să consultăm și părerea lui Dumnezeu. El ne oprește adesea din goană, ne pune piedică și ne poftește să luăm o gură de aer în ritmul Lui.

Această oprire poate însemna o problemă de sănătate, pierderea unui loc de muncă, pierderea cuiva drag. Ne-am obișnuit atât de mult cu alergarea, încât acum, bătând pasul pe loc, nu mai știm cum să ne raportăm la noua situație. Însă aceste opriri ascund binecuvântări sufletești, spirituale, pe care poate altfel nu le-am fi dobândit. Dacă zile la rând nu ți-ai făcut timp să investești pentru suflet din cauza programului încărcat, Dumnezeu aduce ziua de odihnă în care să îți resetezi prioritățile.

În astfel de momente, farmecul experienței este să vedem cu ochii fizici și cu cei sufletești oportunitățile pe care Dumnezeu ni le aduce în față. Când ajungem să vedem și să înțelegem mai clar planul lui Dumnezeu pentru noi, vom fi cu adevărat binecuvântați, chiar și în acele situații neprielnice. Alege azi să te oprești de bunăvoie și să te minunezi de toate lucrurile frumoase pe care Dumnezeu le-a adus în viața ta: familia, biserica, prietenii, chiar și sărmanii. Da, sărmanii pe care până acum nu ai reușit să îi observi, din cauza grabei. Când ne oprim, avem timp să analizăm și nevoile celor din jur. Iar următorul pas va veni de la sine, într-un spirit altruist: ajutorarea acestora prin resurse materiale, printr-o vorbă bună sau încurajare.

Oprește-te din goană, numără-ți binecuvântările pe care le ai deja și binecuvântează-i pe cei din jur!

Ioana Heredea

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button