Articole

Bătălia minții

sursă foto: wordpressgalery.com

• Bătălia din cadrul minții este inevitabilă. Nu o poți ocoli, iar un lucru interesant este faptul că conflictul nu cunoaște limita vârstei ori bariere de orice fel. Toată lumea se confruntă cu bătălia minții.

Eșuând în a ne controla tărâmul gândurilor, avem parte de consecințe. Cu cât trece mai mult timpul, cu cât îmbătrânești, consecințele devin mai severe pentru persoana care nu a învățat să își guverneze gândurile.

• Gândește-te la viața ta și la câte lucruri negative s-au întâmplat, doar din cauza faptului că gândurile tale au fost necontrolate. A fost o bătălie în mintea ta, pe care ai pierdut-o, devenind ceva în care ai fost prins și mai apoi răvășit, ca rezultat.

Dumnezeu Tatăl ne înțelege provocările, așa că ne-a pus la dispoziție echipamentul numit de Biblie, „armura” pe care o putem folosi pentru a câștiga această luptă din mintea noastră.

^ De unde începem?

Poporul Meu piere din lipsă de cunoștință.” – Osea 4:6 (VDCC)

Oamenii sunt distruși în viața lor din lipsa cunoașterii felului în care să își guverneze și controleze gândurile lor. Gândurile lor ies de sub control, așa că întâlnesc probleme pe care și le-ar fi dorit să nu le întâlnească. Gândiți-vă la ură. Începe cu ceva mic, apoi continuă să crească, distrugând relații. Ce spuneți de divorț? Cum e posibil ca doi oameni ce se iubeau să nu mai poată sta unul lângă celălalt acum? Totul a început de la un gând mic, plantat în mintea lor, ce nu a fost respins. Gândiți-vă la adulter. Nu există adulter fără a te gândi întâi la aceasta.

• Întotdeauna gândurile sunt anterioare acțiunilor.

Conforma pasajului din Osea 4:6, oamenii pier din lipsa de cunoștere, prin urmare singura noastră speranță este în a cunoaște adevărul despre acest război din mintea noastră și armura necesară.

Efeseni 6:10-17

Încolo, fraților, întăriți-vă în Domnul și în puterea tăriei Lui. Îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți ține piept împotriva uneltirilor diavolului. Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești. De aceea, luați toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteți împotrivi în ziua cea rea și să rămâneți în picioare după ce veți fi biruit totul. Stați gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcați cu platoșa neprihănirii, având picioarele încălțate cu râvna Evangheliei păcii. Pe deasupra tuturor acestora, luați scutul credinței cu care veți putea stinge toate săgețile arzătoare ale celui rău. Luați și coiful mântuirii și sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.”

Pavel spune să punem toată armura. Aparent, succesul nu depinde de o armă particulară. Cheia este „întreaga armură„. Nicio piesă a armurii nu poate să producă victorie în viața noastră, în lipsa celeilalte. Trebuie sa îți pui toată armura.

Astfel că, limitând gândirea noastră doar la piesele din armură, devenim concentrați pe piese și ignorăm întregul.

Revenim: nu trebuie ignorat cuvântul „întreaga„. Nu e posibil ca noi să fi pus prea mult accent pe părțile armurii și pe ce simbolizează acestea, neglijând ideea de „întreg„? Consider că Pavel a asociat această armură cu una romană pentru a sugera severitatea acestei bătălii (dacă aleg să nu pun toată armura, voi experimenta înfrângerea în lupta din mintea mea, precum un soldat neînarmat într-un razboi roman – vă imaginați ce grav ar fi?) și nu pentru a face o legătură strictă simbolică.

Odată ce termenii soldatului au fost scoși, devine mai evident că armura noastră e armura adevărului, a neprihănirii, a Evangheliei păcii, a credinței, a mântuirii și Cuvântul lui Dumnezeu.

• Acum să ne gândim. De ce le-ar cere Pavel creștinilor să îmbrace mântuirea? Creștinii erau deja mântuiți. Apoi, el spune despre neprihănire. Să privim la 2 Corinteni 5:17-21. Creștinii erau deja neprihăniți. Dacă într-adevăr Pavel le-ar cere să își pună, să îmbrace în fiecare zi „mântuirea„, când vor uita să o facă, ar însemna că vor umbla toată ziua nemântuiți. Cu siguranță nu vorbește despre asta. El spune de fapt să ne atribuim zilnic ceea ce știm despre mântuire și neprihănire.

Iar acum revenim la pasajul din Osea: „Poporul meu piere din lipsa de cunoștință”. Dacă tot ceea ce știi e că ești mântuit, nu știi suficient. La ce se referă când spune să îmbrăcăm armura adevărului, a neprihănirii, a Evangheliei păcii, a credinței, a mântuirii și Cuvântul lui Dumnezeu?

• Susțin faptul că armura necesară este de fapt armura cunoașterii Bibliei.

Astfel, Pavel spune că dacă dorim să câștigăm lupta la nivelul minții, trebuie să ne atribuim ceea ce știm despre mântuire, ca mai apoi să folosim ceea ce știm despre mântuirea noastră împotriva vrăjmașului, care încearcă să ne distrugă prin gânduri. Iar atunci când ne atribuim aceste lucuri și vom folosi ceea ce cunoaștem în mod corect, nu vom fi învinși de uneltirile diavolului, iar săgețile lui de foc nu își vor mai face lucrarea distructivă în viața noastră. Trebuie să evităm în a fi o altă victimă a acestui război, îmbrăcând această armură și folosind-o în mod corect. Adevărata armură a lui Dumnezeu e simpla cunoaștere a Bibliei.

—————————————————————- Cât de bine vom folosi ceea ce știm despre mântuirea noastră, credință, neprihănire, evanghelia păcii și Cuvântul lui Dumnezeu în esență va determina dacă vom câștiga sau pierde această bătălie despre care ne spune Pavel. —————————————————————-

Nedelcovici David

Show More

David Nedelcovici

Nothing about me, it's all about Christ.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button