ArticolePredici

Despre clătinarea acestei lumi – Billy Graham

Siguranță în mijlocul schimbărilor

Dumnezeu a spus: „Vine o zi când voi clătina lumea, dar câteva lucruri nu vor fi clătinate.” „Câteva lucruri vor rămâne.” Cu alte cuvinte, vine o vreme când lumea va fi împresurată și nu va fi nicio cale de scăpare. Acele vremuri vin în viața ta, în casa ta. Tensiuni, conflicte, probleme financiare. Ești împresurat… Și nu pare a exista vreo cale de ieșire…

                Există un răspuns. Există o Cale.

                Isus a spus: „Eu sunt Calea.”

Dar, în mijlocul tuturor acestor schimbări există câteva lucruri care nu se schimbă. Gândiți-vă puțin… Ce nu se schimbă niciodată?

  1. Caracterul lui Dumnezeu nu Se schimbă

Dumnezeu nu S-a schimbat. El nu S-a schimbat pentru a Se adapta generației noastre. Dumnezeu este neschimbător. „Eu sunt Domnul, Eu nu mă schimb.” Dumnezeu este neschimbat în sfințenia Sa!

Noi toți suntem vinovați de nerespectarea cerințelor sfinte ale lui Dumnezeu și suntem păcătoși cu toții și avem nevoie de harul și de mila lui Dumnezeu. Și de aceea a venit Domnul Isus și a murit pe cruce. El a murit pentru păcatele tale, a murit pentru păcatele mele și Dumnezeu a luat păcatele noastre și le-a pus asupra lui Hristos.

Dumnezeu nu Se schimbă în sfințenia Sa. Și, dă-mi voie să-ți spun, pentru că El este un Dumnezeu sfânt, El este și neschimbător în Judecata Sa.

Vine o Zi a Judecății. Dumnezeul nostru este un foc mistuitor. Biblia este plină de istorisiri despre Judecată. Domnul nostru a vorbit mai mult despre iad decât a vorbit despre rai.

Vine o Zi a Judecății! Dumnezeu este un Dumnezeu sfânt și eu și tu vom fi acolo. Și când voi fi acolo, nu voi cere judecată, ci voi cere milă. Am nevoie de milă! Am nevoie de harul lui Dumnezeu. Am nevoie de iertarea lui Dumnezeu. Și vreau să-ți spun un lucru minunat: Dumnezeu te iubește și îți oferă iertare și milă.

Dumnezeu poate să îți ierte fiecare păcat pe care l-ai făcut vreodată! Dumnezeu poate să șteargă tot trecutul tău datorită lui Hristos. Nu pentru că meriți tu. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi…, ci este darul lui Dumnezeu.” „Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.” Nu poți să mergi în cer prin fapte. Nu îți poți cumpăra calea către cer.

Dumnezeu este neschimbător. El este neschimbător în dragostea Sa. Dumnezeu te iubește!

Acesta este cel mai minunat lucru la care mă gândesc, când mă duc seara la culcare: să știu că Dumnezeu mă iubește pe mine. Dumnezeu mă iartă pe mine, este interesat de mine. Dar eu trebuie să Îl primesc. 

  1. În al doilea rând, Cuvântul lui Dumnezeu nu Se schimbă

„iarba se usucă, floarea cade, dar cuvântul Dumnezeului nostru rămâne în veac.”

M-am convins de asta cu mult timp în urmă! Există multe lucruri în Biblie pe care nu le înțeleg. Există întrebări pe care puteți să mi le adresați și la care nu vă pot răspunde. Nu cunosc toate răspunsurile din Această Carte. Cum ar putea o minte limitată ca a mea să cuprindă infinitul? Nu pot! Așa că într-o zi am deschis Biblia și am spus: „Doamne, accept, prin credință, că Acesta este Cuvântul Tău!” Și aceasta m-a convins din acel moment. Atunci când citez Scripturile știu că citez Cuvântul lui Dumnezeu. Este un Cuvânt Viu!

  1. Și, în cele din urmă, Calea spre mântuire nu s-a schimbat

În toate aceste secole, Calea spre Împărăția lui Dumnezeu este exact aceeași. Isus a spus: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața.” „Nimeni nu vine nu vine la Tatăl decât prin Mine.” El nu Se va schimba niciodată! Dar tu trebuie să te schimbi!

Sursa textului: https://www.youtube.com/watch?v=zHPaFDRZMUo

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button