Articole

Vrednicia ta e în Dumnezeu!

De atâtea ori suntem tentați să privim la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, la oamenii bine intenționați care, în loc să ne învioreze, îndreaptă degetul acuzator înspre noi. Ca și cum noi am fi cei mai greșiți oameni. Nu de puține ori, comportamentul sau atitudinea nepotrivită a celor din jur față de noi ne răpește și ultima fărâmă de sperantă pe care o avem. Și ajungem să ne întrebăm: oare sufletul nostru este atât de murdar?

Via dreamstime.com

Răspunsul este: NU! Dar trebuie să ne reamintim că suntem imperfecți, iar a greși e omenește. Fiecare avem lupte proprii, diferite. Suntem asaltați în puncte vulnerabile diverse, de aceea și suferințele noastre capătă alte valențe, de la om la om. Examenele vieții se dau în etape diferite, dar au același scop măreț: purificarea și creșterea noastră. Și pentru că lupta ta nu este lupta altuia, există speranță. O nădejde izvorâtă din inima Tatălui ceresc, care ne-a asigurat că e alături de noi în ape mari, în focul încins, dar și pe culmile unei vieți victorioase.

Este important să tăiem „firul” comparării cu ceilalți, în tumultul provocărilor crâncene. Puterea nu ne vine de la oameni, ci din interior. Purtăm, în acest vas vremelnic, o comoară divină pe care lumea nu o are. Hai să ne reamintim, chiar și atunci când suntem ingenuncheați de viață, cine suntem:

– Aleși înainte de întemeierea lumii;

– Binecuvântați cu tot felul de binecuvântări duhovnicești;

– Înfiați prin Isus Cristos;

– Mântuiți prin har;

– Iertați de păcate;

– Moștenitori în El.

Ești iubit. Ești prețuit. Nici nu poți cuprinde, cu mintea ta, dragostea lui Dumnezeu pentru tine. Ești acceptat, răscumpărat. Investiția lui Dumnezeu în tine nu poate fi pusă la același nivel cu mizeriile lumii acesteia. Ai fost creat pentru un scop măreț: oglindirea Sa prin viața ta, iar apoi viața veșnică. Dacă urechile tale încă se delectează cu minciuni că nu valorezi, că ești inutil, că nimeni nu te iubește și nu te înțelege, schimbă discul! Dumnezeu e lângă tine și vrea să îți reamintești că ești puternic alături de El. Mai fă încă un pas în față. Nu ești singur.

Ioana Heredea

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button