Articole

Importanța unei cărți

Citește Biblia! Vei afla adevărul

Foto via RODNAE Productions from Pexels

El stătea în carul lui și citea din profetul Isaia. (Fapte 8:28)

Pornind de la versetul de mai sus, în prima parte vizuală observăm tabloul unui personaj care șade liniștit în carul lui, în drumul de întoarcere spre casă.

Pornind de la această premisă, vom parcurge câțiva pași care vor defini cu siguranță importanța unei cărți în viața noastră.

  1. O CARTE CUMPĂRATĂ

Famenul, înainte de a pleca din Ierusalim, își cumpără „un suvenir” ca mulți alți turiști. DIFERENȚA constă în ALEGEREA „suvenirului”. Pe când mulți cumpără lucruri cu rol de amintire, el cumpără lucruri folositoare sufletului său.

SUFLETUL NOSTRU ARE NEVOIE ȘI DE BANII NOȘTRI. Să investim banii și pentru suflet (de exemplu, o binefacere face mult bine sufletului nostru, aduce o bucurie enormă).

  1. O CARTE CITITĂ

Famenul, în drum spre casă, CITEȘTE! Putea alege să discute politică, să doarmă, să afle ultimele noutăți. Dar alege să CITEASCĂ. Atunci când noi citim Scriptura, Dumnezeu nu rămâne indiferent și începe să miște oameni (Filip), să schimbe planuri (misionează cetatea Samariei), toate pentru ca noi sa înțelegem cele citite. Cum stăm cu citirea Bibliei? Oare nu ne mai dorim experiențe personale cu Domnul? CITEȘTE BIBLIA ȘI LASĂ-L PE EL SĂ LUCREZE.

  1. O CARTE CARE ADUCE BUCURIE

Famenul, în urma celor citite și înțelese, acceptă mesajul mântuirii și apoi, spune Scriptura, că plin de o mare bucurie își continua drumul spre casă.

Când a venit la Ierusalim, nu avea această bucurie. Când a cumpărat cartea, nu avea această bucurie, chiar și atunci când a citit-o nu avea această bucurie. DAR ATUNCI CÂND FACI TOATE ACESTEA (investești pentru suflet, citești Scriptura) DUMNEZEU SE ÎNGRIJEȘTE ȘI AJUNGI LA ACEASTĂ BUCURIE.

Unde este bucuria mântuirii din viața noastră? OARE NU AM UITAT DE ACEASTĂ CARTE CARE ADUCE BUCURIA? Să ne analizăm cu toții cum stăm în privința acestei cărți, a Scripturii.

Să investim cu folos, să alegem să citim Scriptura și să ne lăsăm copleșiți de bucuria mântuirii.

Trimis de Neluțu Boca, pentru Total Schimbat.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button