Articole

Retrospectiva anului 2020

Privind parcă cu nostalgie la ceea ce tocmai lăsăm în urmă, și anume anul 2020, putem să vedem multe lucruri care au gusturi și forme diferite. Pentru unii, este poate bucurie, belșug, binecuvântare, bogăție, alții cu gusturi mai amare privind în urmă la locul și momentul care le-a umplut inima cu tristețe, deznădejde, amărăciune și multe altele la care lista ar putea continua.

Privim de multe ori înapoi la timpul pe care l-am irosit sau pierdut și de fiecare dată ne dăm seama că puteam să facem mai mult sau să ne dăm silința să fie mai bine. Cert este că, oricum și din oricare unghi am privi, nu mai putem să facem sau să schimbăm nimic. Timpul care tocmai a trecut este singurul lucru care nu se mai poate schimba sau modifica în vreun fel. Totuși, la finalul acestui an, primejdios, privim cu nou raze de speranțe spre anul 2021 care pare să se apropie încrezător de noi. Cum vom merge mai departe, dacă nu prin ajutorul lui Dumnezeu care ne-a dăruit suflarea de viață până în momentele acestea? Fie că va fi mai bine pentru noi, fiecare în parte, fie că va fi o încercare sau dezamăgire pentru unii, va trebui să facem față la realitatea care ne înconjoară. De aceea, haideți să cerem ajutorul lui Dumnezeu ca El să ne dea această putere de a păși spre acest necunoscut, 2021, și să fim plini de recunoștință că tot El este Acela care ne va purta pe brațele Lui ocrotitoare peste tot pe unde vom călători în anul 2021.

La mulți Ani binecuvântați, creștine!

Silviu Firulete

2020… a fost un an cu atât de multe provocări și amintiri, încât nici nu știu despre ce să vorbesc mai exact, însă m-aș opri la un cuvânt și aș spune că 2020 a fost anul bogăției. Nu, nu al bogăției materiale ci al bogăției spirituale. În 2020, au fost multe culmi, dar și multe văi abrupte. Au fost lacrimi, însă au fost și zâmbete imense pe obraji. Au fost rugăciuni făcute cu suspine, cu amar, dar și rugăciuni de recunoștință, cu o inimă plină de bucurie. În 2020 am învățat cât de prețios este Cuvântul și ce mare har e să poți avea o Biblie doar a ta, să o poți iubi și să ai cu adevărat o pasiune pentru ea. În 2020 am învățat cât de prețioasă e sănătatea și cât de minunat e să ai lângă tine oameni faini. Am învățat că, chiar și atunci când tu nu mai poți face nimic, viața îți pune capac, frica se prinde ca scaiul de tine și în jur vezi doar întuneric, chiar atunci când zici că pentru tine nu mai e nicio scăpare, Dumnezeu intervine. 2020 este despre povești în care tot ce s-a putut zice în final a fost: Dumnezeu a știut nevoile mele și a fost în control. Îndemnul meu pentru tine, pentru noul an, 2021, care stă să vină, și chiar pentru cele câteva clipe din 2020 care au mai rămas, este să citești Biblia, să te rogi, să cauți să Îl cunoști și să Îl iubești cu adevărat pe Dumnezeu nu pentru ce îți poate oferi, ci pentru cine este El.

La mulți ani, 2021! La mulți ani, tuturor, numai prin Isus Hristos și cu El alături!

Lavinia Dance

Și în acest an Domnul Dumnezeu ne-a binecuvântat cu noi experiențe din care am tras învățături. A fost un an cu probleme pe plan personal, dar și pentru aceia dintre voi care ați avut necazuri felurite. Noi, cei care am rămas, iată că am trecut prin toate aceste lucruri, iar acum ne îndreptăm cu pași repezi spre un alt an, ale cărui provocări nu le cunoaștem încă, dar sperăm să le depășim cu ajutorul puterii primite de la Dumnezeu. Întotdeauna să priviți înainte cu o țintă sigură și cu scopuri bine definite. Nu este lucru mai plăcut decât acela în care expui,  la început de an, noi dorințe și visuri pe care, la finalul anului, le vezi împlinite, uneori într-un mod surprinzător. Fixați-vă scopuri înalte cu privire la însușiri pe care vreți să le dobândiți sau să le dezvoltați mai mult. Îndrăzniți prin credință! Analizați-vă viața și căutați să umpleți golurile aferente. Căutați ajutor de Sus, stăruiți când este nevoie și nu renunțați. Chiar dacă anul acesta nu s-a întâmplat, mai este o șansă, o zi sau poate un an în care visurile vor lua ființă. Domnul Dumnezeu să vă ajute în toate și să vă binecuvânteze și în Noul An! Dacă știm ceva despre viitor, este faptul că el este în mâna lui Dumnezeu.

Simona Mihăescu

2020 – „Un rău necesar”

Personal sunt mulțumitoare pentru acest an încercat și deloc confortabil. Cred că omenirea avea nevoie de acest 2020, pentru a-și reaminti cât de trecătoare este. Dar, cel mai mult, cred că noi, creștinii, aveam nevoie de o furtună, care să ne alimenteze credința slăbită.

Deși a fost un an plin de încercări, creștinii au înțeles importanța și frumusețea părtășiei. Le-a fost dor … și cred că aveam nevoie să experimentăm acest lucru. Eram prea obișnuiți, prea indiferenți unii față de ceilalți. Aveam nevoie să învățăm importanța fiecărui mădular din trupul lui Hristos. Apoi, am înțeles cât este de importantă libertatea de mișcare, soarele, natura, prietenii, semenii! A fost un timp în care nu le-am prețuit și am uitat să fim mulțumitori pentru toate acestea…

Din păcate, boala și moartea nu au ocolit persoanele pe care noi le iubim. Am suferit, am plâns și ne-am reamintit, în aceste circumstanțe, că viața noastră nu se sfârșeste aici și acum… ci că suntem mai mult decât binecuvântați, știind că îi vom revedea pe cei iubiți în ceruri.

Poate greșesc … dar cred că aveam nevoie de un an negru, parcă blestemat, pentru a învăța să ne numărăm binecuvântările ignorate în anii ce au trecut.

Anul 2020 a fost anul redescoperii, dar și anul învățăturii. Personal, am fost binecuvântată prin restricții, învățând empatia, redescoperind dorul arzând după părtășie … și valorificând fiecare lucru sau situație care până în acest an îmi păreau banale. Am înțeles că nimic nu este banal. Totu-i binecuvântare!

2020, îți mulțumesc că m-ai învățat să-mi număr binecuvântările și să fiu mulțumitoare pentru acestea!

Marilena Mihailescu

La mulți ani binecuvântați, 2021!
Echipa TotalSchimbat.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button