ArticoleEditoriale

Te-ai simțit vreodată așa?

Sursă imagine: Pinterest

Sunt clipe în viață care dor atât de tare încât orice ai face nu contează. Rugăciunile, cititul Bibliei sau vorbitul cu alte persoane nu par să ajute în acel moment. Îți vine să urli, să-ți smulgi inima din piept și să o arunci undeva departe, poate chiar să îți dorești să nu îi mai auzi bătăile niciodată.

Te-ai simțit vreodată așa? Eu da, de multe ori. Au fost zile și nopți, perioade lungi sau mai scurte în care am crezut că durerea mea nu se va sfârși, iar eu nu voi ieși niciodată din starea aceea, dar am ieșit. Sunt aici, întreagă la minte și la suflet. Sunt cu câțiva pași mai departe, câteva uși închise mai încolo, un răsărit de soare mai târziu, dar exist, respir și nu doar atât, ci chiar trăiesc și mă bucur de viață.

Ai putea să îmi spui că eu nu înțeleg prin ce treci tu și îți dau dreptate. Nici alții nu au înțeles prin ce treceam eu, însă îți las câteva rânduri, scrise de mine cândva, în jurnal: Doamne, sunt aici. Te rog nu mă lăsa. Doamne, astăzi nu mai pot. Aseară nu am vrut să mă culc și dimineață mi-aș fi dorit să nu trebuiască să înfrunt ziua. Știu că alții suferă mai mult decât mine și aș vrea să fiu mai puternică, dar nu sunt. Doamne, nu mai pot. Te rog, fă Tu ceva. 

Și Dumnezeu a făcut ceva. În acea perioadă, a trimis o persoană care m-a sunat și mi-a spus că dorește să se întâlnească cu mine pentru a se ruga pentru mine. Rugăciunile mele păreau în zadar, erau o șoaptă stinsă în noapte către un Dumnezeu ce părea atât de departe în acel moment. Totuși, când am auzit-o pe acea persoană rugându-se pentru mine, ceva în mine s-a topit. Cuvintele ei păreau atât de puternice, atât de importante, atât de speciale. Persoana aceasta a schimbat totul. Dumnezeu mi-a arătat că El nu e departe, dimpotrivă El e foarte aproape de cei ce îl caută chiar cu inima frântă.

Astăzi, nu știu pe ce poteci te afli, dacă ai nevoie de încurajare sau dacă ai puterea să îi încurajezi pe alții. Dacă te afli în a doua categorie, te invit să nu fii nepăsător. Oriunde privești în jurul tău vei găsi suflete obosite, suflete amărâte care au nevoie de o rugăciune, de un cuvânt spus cu blândețe sau de o îmbrățișare. Caută acești oameni și fii acolo pentru ei. Prin tine, poate străluci Dumnezeu. Prin tine, inima Lui frumoasă poate fi descoperită. Prin tine, o rugăciune poate fi ascultată.

Dacă inima îți e tristă, dacă simți că nu mai poți, dacă lacrimile au dat năvală peste tine chiar acum și crezi că ai nevoie de ajutor, nu descuraja, mai înalță o rugăciune, iar dacă nu te poți ruga și ai nevoie ca cineva să se roage pentru tine, să fie lângă tine și să te încurajeze, mi-aș dori să fac asta pentru tine.

Poți da un semn prin e-mail: [email protected] sau prin comentariu la acest articol.

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button