ArticoleEditoriale

Cum știe creștinul că se roagă pentru ce trebuie?

Sursă imagine: Pinterest

Îmi este foarte clar ce vreau de la Dumnezeu, motiv pentru care obișnuiesc să Îi cer multe lucruri. Poate că și tu faci la fel. Te pleci adesea pe genunchi și începi să îți ții prelegerea despre cum ai tu nevoie și de una și de alta și despre motivele pentru care El ar trebui să îți asculte cererea și să facă exact cum spui tu.

Nu îmi e foarte clar ce vrea Dumnezeu de la mine. Uneori înțeleg, alteori o iau pe bâjbâite, încercând să disting ceva în întuneric. Câteodată toate felinarele par aliniate gata să mă conducă pe drumul pe care trebuie să merg, însă alteori calea e pietruită, pustie și indicatoarele lipsesc.

Te-ai întrebat vreodată dacă rugăciunea ta Îl onorează pe Dumnezeu? Dacă atunci când îți pleci genunchii ești acolo pentru Dătător sau pentru dar? Îl cauți pe Dumnezeu pentru că tânjești după prezența Lui și după o relație cu El sau pentru că dorești ceea ce El îți poate oferi?

Lucrurile pentru care te rogi îți pot arăta locul în care te afli spiritual. Acele aspecte pe care pui accent în rugăciunea ta îți arată unde îți este inima. Dacă stai să te analizezi acum în funcție de rugăciunile tale, ce poți spune? Este inima ta mai aproape de Dumnezeu sau mai aproape de altceva?

Uneori Dumnezeu nu ne răspunde la rugăciuni, închide ușile, trage dreperiile și stinge tot. Asta poate însemna că drumul tău nu e pe acolo sau că ești focalizat greșit. Sunt momente în care totul decurge prost, dar știi ceva? El e tot acolo, chiar dacă nu înțelegi, chiar dacă nu vezi nimic în zare, nu te îndoi de Dumnezeu, El știe mai bine.

El are partea Lui și este dedicat, însă și tu ai partea ta. Știi care e aceea? Stai aproape de Dumnezeu. Caută-L nu pentru ce îți poate dărui, ci pentru cine este El. Însetează după un caracter asemenea Lui și petrece timp cu El, doar de dragul de a fi alături de un prieten sau de un Tată bun. Caută sfințirea și adevărul, dragostea și pacea, bunătatea și bucuria, căci atunci vei fi în locul în care trebuie, drumul îți va fi luminat și rugăciunea te va îndemna spre acasă.

Cum știe creștinul că se roagă pentru ce trebuie? Analizându-și inima și canalizându-se pe Cuvântul lui Dumnezeu. Atunci inima îi va bate pentru cer, pentru frumos, pentru Dumnezeu.

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button