Articole

Rostul încercărilor

De ce îngăduie Dumnezeu greutăți, necazuri, dezamăgiri sau apăsări sufletești în viața unui creștin? Uneori acestea au ca și scop încercarea credinței noastre. Dar, oare nu ne cunoaște El întru totul? Nu știe cât suntem de slabi, de fricoși, de puțin credincioși? Cu siguranță că știe, El, Care cunoaște chiar și numărul firelor de păr. Atunci, de ce? Pentru ca să ne putem cunoaște și noi. Adesea ne credem tari în credință și “bine” cu Dumnezeu, dar până ce nu vine peste noi încercarea, nu putem dovedi cu nimic ceea ce susținem. Abia atunci aflăm cu adevărat care ne este nivelul credinței. Ne încredem în El sau cârtim și Îl învinuim astfel pentru răul care ni se întâmplă?
Avraam a fost încercat, dar a trecut testul suprem, atunci când a ascultat și a mers până la capăt în ce privește momentul în care Dumnezeu l-a trimis să-l aducă ca și jertfă pe fiul său, Isaac. Avraam a avut încredere în Dumnezeu, în ciuda durerii sufletești arzătoare, pe care probabil că a simțit-o în tot acel timp. Credincioșia sa a fost însă răsplătită, după ce încercarea s-a finalizat într-un mod surprinzător.
Ce ar trebui să faci când vine încercarea? Să alegi să te încrezi în Dumnezeu, chiar dacă uneori poate părea ciudat. Având o atitudine nemulțumitoare, mânioasă, supărăcioasă, nu facem altceva decât să dăm vina pe Dumnezeu pentru tot ce ni se întâmplă rău. Dimpotrivă, noi ar trebui să ne încredem mai mult, atunci când Dumnezeu îngăduie să trecem prin probleme. Acestea le poate folosi în viața noastră pentru a deveni niște creștini mai puternici. Să-I cerem ajutorul și să avem încredere că El va rezolva lucrurile și că toate lucrurile lucrează spre binele nostru.
Cum crește credința? Nu datorită încercărilor propriu-zise, ci datorită procesului care urmează acestora, printr-o serie de reacții pe care le avem, dar și a modului minunat în care Dumnezeu alege uneori să lucreze spre rezolvarea lor.
Nu te teme! Dumnezeu este în controlul tuturor împrejurărilor, și cu atât mai mult în mijlocul încercării tale. Nu îți va da o încercare pe care să nu o poți purta, ci focul ei va arde potrivit cu puterea ta. Nimic nu e prea greu pentru El. Poate să intervină pe loc sau poate să te lase un timp să mai aștepți, timp în care inima să îți fie smerită, curățită și sfințită. Dumnezeu nu te va lăsa singur, pentru că El este întotdeauna cu tine, în orice încercare.
“Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre, căci ştim că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea.” ( Romani 5:3-4)


Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button