ExternePoliticStiri

Jumătate din Beirut a fost afectată după explozie

Până la 300.000 de libanezi își pierd casele în dezastrul din portul capitalei. Ajutorul internațional începe. Marina germană trimite ajutoare

foto via faz.net

După explozia devastatoare din portul Beirut, pagubele aduse capitalei libaneze devin din ce în ce mai evidente. Numărul de morți a crescut la cel puțin 100, a declarat, miercuri, Crucea Roșie libaneză. Conform acestui fapt, aproximativ 4.000 de persoane au fost rănite. Salvamontiștii au căutat printre dărâmături mai multe posibile victime. Secretarul general al Crucii Roșii din Liban, George Kattanah, a declarat agenției de presă germană că numărul victimelor este probabil să crească considerabil.

Conform cercurilor de securitate, cel puțin 100 de persoane lipseau încă la momentul declarației. „Există încă o mulțime de oameni sub dărâmături”, a declarat una dintre sursele oficiale. Pagubele severe au făcut ca multe case să fie nelocuibile. Între 200.000 și 250.000 de oameni și-au pierdut casele, a declarat guvernatorul Marwan Abbud pentru postul de televiziune libanez MTV. Acestora li se va asigura hrană, apă și adăpost pentru zilele care urmează. Agenția de știri AFP a raportat că sunt deja până la 300.000 de persoane afectate. Au fost provocate pagube între trei și cinci miliarde de dolari, și totuși „posibil mai multe pagube”, potrivit lui Abbud, agenția de știri NNA.

Experții au avertizat asupra impactului privind economia țării, care suferă de luni de zile una dintre cele mai grave crize din istoria Libanului. „Această explozie este muchia de cuțit pentru economia Libanului și pentru țară, în general„, a menționat analistul Makram Rabah, din cadrul Agenției de Presă din Germania. Oamenii nu și-au putut reconstrui casele pentru că nu aveau bani. Portul din Beirut este, de asemenea, linia de salvare a țării. Întrucât, printre altele, silozurile de cereale au fost distruse acolo, țara ar trebui să se aștepte acum la foamete și lipsă de pâine.

Mai multe țări au anunțat că vor ajuta Beirutul. Un purtător de cuvânt al Ministerului Federal al Internelor a declarat, miercuri, că guvernul federal pregătește măsuri de salvare. La cererea guvernului libanez, o unitate de 47 de persoane a organizației de asistență tehnică ar putea începe miercuri, în capitala libaneză, la ajutarea victimelor. În plus, o echipă de sprijin pentru ambasadă va fi implementată pentru a contribui la capacitatea reprezentanței germane din Liban de a lucra.

Tradus de la sursa faz.net

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button