Externe

Violențe anti-creștine în Uttar Pradesh din India

foto:  gettyimages.com

Statul nord- indian Uttar Pradesh, unul dintre multele conduse de guvernul BJP, apare ca un nou centru de violență anti-creștină, deoarece politicienii folosesc o formă fundamentalistă a hinduismului pentru a intimida comunitățile  minoritare.

Potrivit ONG-ului preocupat de libertatea religioasă ADF-India, Uttar Pradesh a înregistrat cel mai mare număr de atacuri violente împotriva creștinilor din orice stat, în prima jumătate a anului 2018. Până în acest an au fost înregistrate 79 de crime bazate pe identitatea religioasă, raportat de Proiectul Doto, o echipă de avocați, criminologi și activiști în drepturi civile.

Recent, rapoarte  media au arătat că membrii dintr-un grup hindus numit Hindu Yuva Vahini (HYV), au atacat biserici și pastori, și au linșat musulmani care au mâncat porc. Această organizație a fost fondată de călugăr hindus numit Yogi Adityanath , care este acum ministru șef în Uttar.

Un caz recent,  sâmbătă 15 Iulie, poliția împreună cu un grup aparținând de HYV, și organizații hinduse naționalisteVishwa Hindu Parishad, au încercuit o biserică de casă în satul Birner, din districtul Kaushambi. O femeie creștină de acolo, Parul, a declarat pentru World Watch Monitor că i-a anunțat să încheie rugăciunea și să vină la poliție. „Dacă vreți să vă adunați, mergeți în bisericile din marile orașe.” Dovezile video ale incidentului abuzului au fost distruse de către poliție. „Dacă vom merge la poliție nu ne vor asculta și vor deschide cazuri împotriva noastră”, a spus domnul Kumar.

Pastorul Kumar a fost acuzat de „aderarea la o adunare de cinci sau mai multe persoane, după ce li s-a cerut să se destrame” și de promovarea dușmăniei dintre clase, rase sau religii din cauza studiilor biblice și serviciilor de rugăciune.

„În timpul încarcerării polițiștii m-au întrebat încontinuu dacă sunt creștin. Le-am spus că nu este nevoie să fiu creștin ca să fiu îndrăgostit de Cristos. Eu sunt adeptul Lui, Hristos este pentru mine ceea ce Krishna (o zeitate hindusă majoră) a fost față de devotatul său Meera. Am găsit dragostea Domnului și nu Îl părăsesc niciodată, chiar dacă mă costă viața”, dar polițiștii au râs de mine.

Polițiști au schimbat povestea

În 2 Iulie, creștinii din satul Kashirampur cântau în timp ce un grup de hinduși extremiști au venit cu mașini mari. „Au început să bată pe toată lumea, copii și bătrâni, cu bețe de lemn”, a spus pastorul Kumar către World Watch Monitor. „Am mers la poliție să facem plângere, dar polițiștii au schimbat declarațiile de patru ori și au sancționat polițiștii cu pedepse ușoare”.

Bătut și acuzat că convertește cu forța

Pe 18 iunie, actviști din organizația hindusă Bajrang Dal, au bătut un pastor din Biserica de Nord a Indiei, Dipender Prakash Maleywar, susținând că a convertit la creștinism cu forța 11 hinduși. Fiica păstorului, Ritika a declarat pentru World Watch Monitor: „Nu a fost convertire forțată. Cei 11 vin la biserică de peste 10 ani și au vrut să se boteze. Tatăl meu împlinea doar legea și facilita procesul de botez pentru ei deoarece provin din medii rurale și sunt analfabeți.” În final după investigațiile CBI ( Biroul Central de Investigații), a fost eliberat pe cauțiune.

De la căsătorie până la stoarcere

În 5 Iunie, poliția din Districtul Mahoba a arestat un păstor care oficia căsătoria unei femei din biserica locală, sub secțiunea 498A din Codul Penal.

Femeia a făcut o plângere la poliție susținând că nu este o nuntă oficială pentru că ar fi fost vândută soțului ei pentru  1500 $ de către Pastorul Kumar. Secțiunea 498 A din Codul Penal pedepsește soțul sau rudele pentru subjugare cu cruzime.

Soția păstorului, Sapna, a declarat către World Watch Moniror : „Acestă căsătorie a fost planificată demult și de comun acord”. „Fratele femeii, un asociat apropiat ai organizației Bajrang Dal, a vizat păstorul, pentru că nunta a fost oficiată în biserica noastră”, a mai spus ea.

Ce face poliția în cazul a astfel de incidente?

Un pastor din Varanasi, cunoscut ca David, a spus că există o relație strânsă între poliție și grupurile hinduse naționaliste. „Administrația poliției este total părtinitoare față de grupurile militare ale ministrului șef Adityanath Yogi și a organizației sale, a RSS-ului și a celorlalte filiale ale sale”, a spus el pentru World Watch Monitor.

„Creștinii sunt ținta lor principală, ca și cei mai mulți credincioși din Uttar Pradesh, care sunt din zone rurale unde castele și clasele joacă un rol principal”,  a spus el.

Voluntarii organizației World Watch Monitor au citat despre cele de mai sus, descriind modul în care s-a pus în discuție presupusa prejudecată a poliției: „Acum tendința în fiecare caz va fi că poliția v-a anula neglijent plângerile depuse de victime, în schimb ei înregistrează cazurile pe baza plângerilor depuse de militanții hinduși. În plus pe lângă bătăi și traume, creștinii îndură închisoare până la săptămâni de zile, până când procuratura găsește dovezi solide împotriva lor.”

Sursa: WorldWatchMonitor.org

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button