Editoriale

Haosul nu Îi pune capăt lui Dumnezeu

Sursă imagine: google

Coronavirus a pus stăpânire pe lume, a creat haos și panică. Unele inimi sunt deznădăjduite, altele sunt nepăsătoare; unele inimi sunt în alertă, iar altele încearcă să își mențină pacea și oscilează între nesiguranță și încredere.

Situația este delicată. Am fost luați prin surprindere, nimeni nu se aștepta ca în 2020 întreaga lume să fie luată cu asalt de acest virus. Dar știi cine nu a fost surprins? Dumnezeu. Contrar a ceea ce zic cei ce sunt gata să dea vina pe El și să vorbească împotriva Lui, contrar întrebărilor ironice și batjocoritoare la adresa Lui, El știa. Da, Dumnezeu știa. Dumnezeu continuă să fie în control în tot acest haos și, da, Dumnezeu continuă să aibă milă.
Ne este ușor să credem în El când lucrurile merg bine, când circumstanțele sunt liniștite și totul e la locul său, dar când lucrurile o iau razna, când haosul se instalează și nu știi ce să faci, când te simți neputincios, atunci poți să vezi de fapt cât de mare este credința ta. Dacă credința ta în El este adevărată, vei continua să ai inima liniștită. De ce? Pentru că vei ști că Dumnezeul în care te încrezi este mult mai mare decât situația problematică în care te afli. Chiar dacă oamenii își pierd locul de muncă, chiar dacă cei dragi ai tău au fost infectați cu acest virus, chiar dacă nesiguranța atârnă în aer și se răspândește viral, chiar dacă nu știi ce aduce ziua de mâine, Dumnezeu continuă să fie prezent și credința ta în El nu e în zadar.
Ne este ușor să credem în El când lucrurile merg bine, dar când lucrurile merg rău atunci credința ne este pusă la încercare. Cel ce Îl iubește pe Dumnezeu trebuie să înțeleagă că Dumnezeu e același și în vremuri bune, și în vremuri grele. Că Dumnezeu continuă să iubească, continuă să lege răni și să vindece, continuă să dea speranță și continuă să lucreze înspre binele copiilor Săi. Haosul nu Îi pune capăt lui Dumnezeu tot așa cum nu îi pune capăt nici credinciosului. Lumea aceasta se tulbură, dar nu și El. La El este pacea, la El este siguranța și, chiar de toată lumea ar fi luată cu asalt și chiar de totul în jur s-ar spulbera, Dumnezeu ar continua să fie. Cei iubiți de El nu vor fi niciodată cu adevărat în pericol pentru că, chiar dacă aici jos totul s-ar sfârși, viața ar continua în cer, alături de El.
Ne place să controlăm lucrurile, să ne știm în siguranță și ni se pare că, dacă totul merge cum vrem noi, avem situația sub control și ne descurcăm. Dragul meu, draga mea, aș vrea să îți spun ceva: Coronavirus sau nu, război sau pace, necaz sau boală, sărăcie sau avuție, nu contează. Știi de ce? Pentru că, oricum ar fi, oricât de tare ai fi, la un moment dat totul trece. Și tu treci. Da, viața ta trece. Important este nu ce ai câștigat aici și nu cât de tare ești aici, ci ce ai câștigat pentru veșnicie. Unde te duci atunci când totul în lumea aceasta va înceta? Ai tu siguranța că la final de tot vei ajunge cu Dumnezeu în slava Sa și viața va continua pentru tine? Ai tu siguranța că ai trăit frumos și că la final vei putea spune că a meritat și că te duci în sfârșit acasă la Tata, Dumnezeul universului, Creatorul tău?
Nu te teme de Coronavirus, nu te teme de haosul de acum și nu te lăsa păcălit de toate aceste lucruri, pentru că, așa cum au venit, vor și trece. Dar teme-te de starea sufletului tău, teme-te de gândul că îți vei putea petrece veșnicia fără Dumnezeu. Teme-te de inima ce ți se răcește zilnic tot mai mult și tinde să meargă spre îngheț. Știi ce se întâmplă cu inimile înghețate? Nimic. Absolut nimic. Rămân așa pentru veșnicie. Dar inimile ce stau aproape de Sursa dragostei continuă să înflorească zilnic.
Tu ce faci cu inima ta?
P.S. În această perioadă, recunosc, panica dorește să se agațe de mine, dar eu îmi găsesc siguranța în Dumnezeu. Această melodie (https://www.youtube.com/watch?v=dFbFnbeZ1Lg) îmi amintește niște lucruri foarte importante, în special refrenul. Te invit să o asculți cu inima deschisă.
Refren:
Cât timp Tu mă vei iubi, marea se va liniști, 
Munți din loc se vor muta, atât de mare e iubirea Ta. 
Cu brațul Tău mă ocrotești, când Te caut îmi vorbești. 
Ești Același și ieri și azi, și în veci. 
Și îmi place că spune „cât timp Tu mă vei iubi”, dar dragostea Lui este veșnică. El ne-a iubit mai dinainte ca noi să ne fi născut, ne iubește acum și va continua să ne iubească. Nimic nu ne poate despărți de dragostea Lui.
Cine ne va despărți pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia sau sabia?
 
Căci sunt bine încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălțimea, nici adâncimea, nicio altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Iisus Hristos, Domnul nostru.”  Apostolul Pavel, Romani 8: 35 ; 8:38,39
Lavinia Dance
Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button