ArticoleMeditatii

Când cerul tace

foto:sclipiridinvesnicii

Nu știu cum este drumul tău, dar știu că și tu ai nevoie constantă de a cunoaște încotro va trebui s-o apuci. Poate că vei primi un răspuns sau poate că nu vei primi nici măcar din partea celor cu care te sfătuiești. De multe ori nu am știut care este cea mai bună variantă de ales. Știu cum este să te rogi și să nu primești niciun răspuns. Atunci când cerul tace, este greu pentru suflet să mai înțeleagă ceva. Mai degrabă ar suporta un răspuns negativ la propria dorință decât tăcerea aceea apăsătoare.

De ce uneori pare că Domnul Dumnezeu tace la nevoia noastră de a primi un răspuns mult așteptat? Nu am înțeles pe deplin. Ce poate însemna această tăcere?

  • Să aștepți în continuare? Dar a trecut multă vreme de când tot aștepți. Mai poți răbda?
  • Să mai rabzi puțin, iar încrederea să-ți fie probată astfel? Cunoaștem cu toții  experiența lui Avraam, ca model de așteptare, despre care s-a scris că, „astfel, fiindcă a așteptat cu răbdare, a dobândit făgăduința” (Evrei 6:15).
  • Să te întorci cu toată inima și să-L cauți pe Domnul mai mult decât rezolvarea la problema ta? Să înveți că lucrul cerut nu este mai important decât a-L afla pe Domnul.
  • Să continui să te rogi chiar și când nu înțelegi și nu primești răspuns?
  • Poate că este un lucru la care nu trebuie neapărat să primești un răspuns de sus, ci deja l-ai primit, dar tu nu ai observat?
  • Să te oprești, pentru că vremea răspunsului nu a sosit încă?

“Ascultă-mi rugăciunea, Doamne, și pleacă-ți urechea la strigătele mele! Nu tăcea în fața lacrimilor mele!” (Psalmul 39:12). „Doamne, călăuzește-mă pe calea plăcută Ție… Netezește calea Ta sub pașii mei!” (Psalmul 5:8).

Suflete drag, mai rabdă încă o vreme, mai roagă-te și mai așteaptă! Domnul Se va îndura și îți va răspunde într-un fel sau în altul. „Cum se îndură un tată de copiii lui, așa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El” (Psalmul 103:13). Până atunci, caută-L pe El și Împărăția Sa, iar pacea Domnului să se odihnească peste sufletul tău zbuciumat!

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button