DevotionaleEditorialeMesaj Biblic

Rezoluții de Anul Nou

7 rezoluții pentru care ai obține ștampila din partea lui Dumnezeu

foto by Silviu Firulete

Știm cu toții de fiecare dată, la un nou început de an, oamenii își fac planuri și de multe ori juruințe care să-i urmărească pe tot parcursul anului. Ei bine, fiind ele chiar cu bună intenție, s-ar putea ca finele fiecărui an să ne prindă de multe ori cu juruințele neîmplinite. În Psalmul 1:3, Biblia spune: „El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care își dă rodul la vremea lui și ale cărui frunze nu se veștejesc; tot ce începe duce la bun sfârșit”. Ultima parte a versetului ne spune că dacă am făcut vreo juruință, va trebui să o ducem până la capăt. Totuși, decât a face juruințe, cel mai bine ar fi să avem dorințe cu care am vrea să perseverăm.

  1. Citirea Bibliei

Știm foarte bine că, așa cum trupurile noastre pământești au nevoie de hrana zilnică, tot la fel se întâmplă și pe plan spiritual. Încercați să vă folosiți toate resursele necesare pentru a vă întocmi un plan de citire a Bibliei în fiecare zi. Tehnologia zilelor noastre are resurse bogate cu astfel de planuri, pentru a ne putea organiza mai bine în acest fel.

  1. Voluntariatul

A face voluntariat te ajută deseori la a-ți dezvolta propriile cunoștințe personale despre Dumnezeu și a pune în practică ceea ce putem asimila prin citirea Bibliei. Chiar dacă nu toți avem același dar sau talant, citim în Biblie din 1 Petru 4:10: „Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit”. Astfel dar, fiecare dintre noi trebuie să slujească în măsura credinței și a darului lui. Dumnezeu ne învață că multe lucruri pe care El ni le dăruiește nu sunt prin meritele noastre, ci sunt un dar de la El pentru noi. De aceea și vestirea Cuvântului lui Dumnezeu ar trebui văzută de noi ca pe un voluntariat, iar roadele acestui fapt ar trebui să fie vizibile în viața fiecărui creștin.

  1. Sănătatea mentală şi fizică

În 1 Corinteni 6:19-20 citim: „Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți dar pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu”. Pe lângă faptul că Dumnezeu ne învață și ne spune cum să avem cugetul nostru curat fată de el, nu trebuie dat uitării nici faptul că și trupul acesta pământesc trebuie întreținut pentru a-L glorifica pe El. La ceea ce mă refer aici, în special, sunt lucrurile care Îl necinstesc pe Dumnezeu: îmbuibarea, ținuta necuviincioasă, portul nefiresc… etc.

  1. Împărtășește-ți mărturia

Fiecare dintre noi a avut modul și felul lui special de a-L găsi pe Dumnezeu, unii fie mai palpitant, alții poate chiar deloc, și alții poate în moduri mai puțin diferite. Nu contează cum, cert este faptul că Dumnezeu ne spune prin Marcu 16:15: „Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură”, iar acest lucru ne face pe noi datori de această proclamare a mântuirii primite de la Dumnezeu. Prin modalități unice, acolo unde suntem, la lucru, în scoli, printre prieteni, avem posibilitatea de a-L prezenta pe Dumnezeu omenirii care nu Îl cunoaște.

  1. Apelează la Dumnezeu pentru sprijin

Apelarea la sprijin din partea lui Dumnezeu este de datoria noastră să o facem și încă în cele mai minuscule detalii. A ne închina lui Dumnezeu nu înseamnă că este destul prin modurile poate simple care le facem de multe ori. Rugăciunea detaliată cu privire la anumite lucruri de care avem nevoie din partea lui Dumnezeu vor face ca Dumnezeu să privească cu satisfacție către noi. Crezi că Dumnezeu nu știe de ce avem nevoie? Ba da, clar, dar dorește mereu să vadă sinceritatea din partea noastră și stăruința în rugăciune.

  1. Întreprinde un act de bunătate

Poate vi se pare stupid, dar Dumnezeu le spunea ucenicilor că pe săraci îi vor avea mereu cu ei. Ei bine, nici în zilele noastre nu am scăpat de acest lucru. Găsim oameni miliardari și găsim oameni care poate nu au o bucată de pâine. Poate că nu vei ajuta un sărman din stradă, sau o donație de mii de euro, dar poți face măcar de câteva ori pe an, prin anumite acte de bunătate acolo unde este nevoie. Fii sincer cu tine și pune în balanță acest lucru, și vei vedea că ai multe cazuri în care te poți implica și ajuta.

  1. Fii mai activ în slujire

Fiecare creștin are o slujire aparte, fie că este în biserică, fie în vreo misiune creștină, toți suntem datori să fim activi. Slujirea presupune dedicare din toată inima, și îndatoririle pe care le avem față de cei de lângă noi sunt resursele de care avem nevoie pentru a merge mai departe. Pentru unii, slujirea este exteriorizată, și anume un predicator, cântăreț, misionar, sunt lucruri și fapte care se văd instantaneu. Pentru alții, misiunea și slujirea lor sunt lucrurile care poate nu se văd instantaneu, și anume sprijinul bisericii în rugăciune, al grupului de tineret, al misionarilor, sau pentru cei care fac dărnicii mult mai mult decât alții. Și unii și alții avem o datorie sfântă de a ne îndeplini bine misiunea de creștin și de a ajunge cu bine la finalul călătoriei noastre. Așadar, anul acesta, cere-I Domnului să îți dea puterea necesară de a sluji mult mai bine decât până acum.

Cu cele prezentate mai sus, aș dori ca fiecare dintre noi să reflectăm cât se poate de serios asupra acestor lucruri și mai apoi să vedem cât de mult și adevărat le regăsim în viața noastră. Nu ne facem juruințe, ci avem doar dorințe bune care au intenție de a-L preamări pe Dumnezeu prin tot ceea ce facem.

Vă îndemn pe toți să Îl rugați pe Dumnezeu ca anul acesta să fie unul bun și roditor pentru noi.

Așa să ne ajute bunul Dumnezeu,

Silviu Firulete

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button