ArticoleMeditatii

Cum te pregătești de sărbătoare?

Gânduri de Crăciun

foto:facebook.com

Cu ce gânduri privești perioada numită, de cei mai mulți, Crăciun? Ce sentimente îți stârnește? Unii trec indiferenți și își văd de lucru ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, alții se bucură la ideea unei alte sărbători în care pot să fie liberi și să petreacă după bunul plac alături de prieteni sau familie. Unii par  indiferenți și ușor deranjați, pentru că nu-s de acord cu atmosfera creată sau că nu ar corespunde cu perioada reală a nașterii Domnului, alții spun că pentru ei toate zilele sunt la fel și că nu trebuie sărbătorită o zi anume.

Unii, deranjați de prea multă spiritualitate, au înlocuit „Christ” cu o necunoscută „X”. Mulți așteaptă sacul moșilor imaginari. Pentru alții înseamnă cadouri oferite sau primite. Unii zic că-i sărbătoare cu origini păgâne, alții preferă colindele și bradul împodobit. Unii se apropie mai mult de lăcașurile de închinare sau participă la diverse programe.

Tu cum privești? Cum ar trebui privită această sărbătoare? Cum ar vrea Dumnezeu să ne raportăm la această perioadă, care ne reamintește de lucrarea minunată prin care Domnul Și-a trimits Fiul fără de păcat în lumea murdară ca dar de răscumpărare pentru păcatele noastre?

Poate cu iubire, cu bunătate, cu o inimă deschisă spre El? Să te bucuri chiar și de frumusețea emanată de un loc frumos decorat, să iubești și pe cei care nu îți împărtășesc crezul la nivelul lucrurilor mărunte, dar care adesea nu au valoare veșnică?

Nu te împotmoli în explicații și strădania de a dovedi ce crezi tu, câtă vreme celălalt nu poate renunța la unele lucruri pentru că așa a primit el, ci mergi mai în profunzime și arată-i frumusețea trăirii unei inimi schimbate de prezența Sfântului sărbătorit. Adevăratul creștin se bucură de sărbătoare, de faptul că Numele Domnului mai poate fi pronunțat, de colind, de reamintirea evenimentului de acum 2000 de ani și se cercetează pe sine.

Nu lăsa ca bucuria să îți fie furată de părerile oamenilor! Dorește-ți însă ca și ei să poată cunoaște fericirea pe care numai Domnul o poate aduce în inima lor. Dacă reușești să-i apropii de El, atunci ferice de tine!

Adevăratul creștin se bucură de Vestea cea Bună care i s-a făcut cunoscută, și aduce laudă Celui născut să aducă mântuirea. Cercetează adevărul și se lasă transformat. Da, este motiv de bucurie, după cum a anunțat și îngerul: „Vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul” (Luca 2:10-11).

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button