ArticoleEditoriale

Darul lui Dumnezeu

De ceva vreme, ma tot gandesc sa scriu un articol despre ce ar trebui sa faca o fata inainte de a incepe o relatie de prietenie cu un baiat. In primul rand, aceasta este o parere personala si totodata o parte din experienta pe care eu am avut’o. Stiu ca parerile vor fi impartite, cine ma va critica sau cine poate imi va da dreptate. Eu asa am inteles si asa am ales sa fac. As dori doar ca unele din voi, cele care cititi aceste randuri, sa intelegeti cat de importante sunteti pentru Cineva.

Ca orice fata, am visat la un print frumos care sa vina calare pe un cal alb, sa ma rapeasca si sa traim o minunata poveste de dragoste. Ei bine, daca acestea erau visele mele din copilarie, realitatea mea s’a dovedit a fi alta atunci cand am ajuns la varsta adolescentei. Societatea noastra considera multe fapte a nu fi pacat, cand de fapt ele sunt un MARE PACAT. De ce spun asta, pentru ca observ in jurul meu atatea fete si baieti care se poarta imoral, care isi bat joc unii de altii doar pentru a-si satisface dorintele personale, care se vand ieftin obtinand pumni plini de lacrimi. Intotdeauna mi-am dorit un baiat care sa ma iubeasca, sa ma respecte, sa fie sincer si deschis cu mine. Niciodata nu mi-a placut ce vad la altii. Sa stiti, nu e usor sa nu faci ce fac ceilalti tineri, pentru ca ajungi sa fii subiectul cel mai interesant pe seama caruia sa faci glume. Am suferit mult, dar am stiut intotdeauna ca nu este bine sa fac multe lucruri care nu mai sunt „pacat”. Constiinta mea nu putea nega realitatea, iar pacatul l-am considerat intotdeauna pacat.

Ca orice adolescenta, mi-am dorit un prieten, pe cineva sa-mi fie aproape, dar Slava Domnului ca m-a pazit de multe lucruri pe care nu le-am inteles pe moment, dar acum Ii multumesc. Am avut „prieteni”, dar erau doar copilarii. Nu am iesit niciodata in oras si nici nu ne-am sarutat vreodata. Nu a fost nimic serios, pentru ca totul dura doar o zi doua si atat. Imi vine sa si rad cand imi amintesc. Tin minte ca un baiat mi-a cerut prietenia, eu am acceptat, si cam atat a fost. Prietenele mele stiau ca am prieten si asta ma facea sa fiu mai „speciala”. Cand am crescut putin mai mare, am inceput sa vorbesc cu un baiat crestin. Era mai mare cu vreo 5 ani decat mine si am acceptat sa fiu prietena lui. Ieseam impreuna sa ne plimbam, imi facea mici atentii precum o floare sau o poezie scrisa de el, imi trimitea mesaje dragute, insa din teama si pentru ca ma simteam oarecum incomoda in prezenta lui, am ales sa ne despartim. Am stat o luna impreuna, dar mereu a fost respectuos cu mine. Am apreciat mult lucrul acesta. Ce m-a impresionat la el, si imi voi aminti cu drag, este ca el nu va spune „Te iubesc” niciodata unei fete, ci doar sotiei lui. Mai rar baieti asa. Il apreciez. Oamenii din ziua de azi spun prea usor „Te iubesc!” si asta doar la interes.

Am inteles ca nu sunt destul de matura, si mi-am dat seama ca nu asa se incepe o prietenie. M-au invatat ca trebuie sa ma rog pentru viitorul meu sot si ca trebuie sa merg inaintea lui Dumnezeu cu problema mea, sa i-o spun Lui, iar El se va ingriji de toate. Mi-a mai placut de un baiat. Eram atat de buni prieteni, insa eu simteam mai mult pentru el. M-am rugat si L-am rugat pe Dumnezeu sa-mi spuna daca este el cel potrivit, iar daca nu este, sa ne desparta. Asa s-a si intamplat. Dintr-o data acel baiat nu mi-a mai vorbit. N-am inteles pe moment de ce, pentru ca nu mi-am amintit de rugaciunea facuta cu ceva timp in urma. Am suferit enorm, pentru ca pur si simplu nu intelegeam de ce el nu-mi mai vorbeste, si din senin, fara macar vreo explicatie.

Dar Dumnezeu este atat de minunat si de uimitor. El se gandeste la toate si ne da mai mult decat am cerut si am visat. A trimis in viata mea o persoana minunata, cea mai minunata din lumea intreaga (bine asa consider eu pentru mine :p). Cand l-am cunoscut pe cel care curand imi va deveni sot, nu m-am gandit niciodata ca vom fi impreuna, mai ales in circumstantele in care ne-am cunoscut. A fost ciudat, tare ciudat. Eu, intre timp, ma rugam pentru viitorul meu sot si chiar daca aveam doar 19 ani, nu-mi doream sa am un prieten doar de dragul de a-l avea. Doream sa incep o relatie de prietenie cu un baiat, dar care pe viitor sa duca la casatorie. Bine, asta daca totul ar merge bine. Inainte de a incepe o relatie cu el, i-am spus clar ca daca doreste sa fim prieteni, trebuie sa fim seriosi si sa luam in serios prietenia noastra. Daca nu are aceleasi intentii ca ale mele, atunci fiecare isi vede de drumul lui si ramanem amici ca la inceput. Poate veti spune ca am fost cam dura, insa eu nu cred. De ce sa incep o prietenie despre care sa nu stiu incotro duce? Eu nu vreau sa ma joc de-a dragostea, cum fac multi in ziua de azi. Nu pot da o parte din mine azi cuiva, maine altcuiva si tot asa. Si sotului pe care il voi avea intr-o zi? Lui ce ii mai ramane? Nimic… Am ales sa fiu sincera, sa fiu serioasa si sa nu ma joc cu inima oamenilor. Am spus lucrul acesta multor persoane, si voi continua sa-l spun, chiar daca multi se vor uita stramb la mine si vor rade. Nu-mi pasa! Vreau doar sa fac voia lui Dumnezeu. Nu voi raspunde in fata oamenilor in ziua judecatii, ci in fata lui Dumnezeu. Si cred din toata inima ca daca eu sunt serioasa cu cel de langa mine, si sincera, Dumnezeu imi va da o familie binecuvantata! Viitorul meu sot este un baiat minunat, este mai mult decat mi-am dorit si mai mult decat L-am rugat pe Dumnezeu sa-mi dea. El este darul meu de la Dumnezeu! Chiar si numele lui inseamna „darul lui Dumnezeu”. Amandoi suntem un dar unul pentru altul din partea lui Dumnezeu.

Dragele mele, doriti mai mult, nu va limitati sa cereti putin! Nu va alegeti viitorul sot dupa principiile acestei lumi! Cautati ca viitorul vostru sot sa poarte in el chipul Domnului Isus! Rugati-va pentru el, chiar daca inca nu-l cunoasteti, si spuneti-I lui Dumnezeu sa il pregateasca pentru voi! Si aveti credinta!

Show More

Related Articles

2 Comments

  1. Frumoasa marturisire, in a aprecia cu adevarat viitorul tau cat si a-ti proteja inima :” caci din ea ies izvoarele vietii „, insa , am observat ca foarte multe si in general mai toate , si mai ales voi fetele , sunte ti un pic cam ” disperate ” dupa un barbat, nu mai aveti nici un gram de rabdare, ba mai mult chiar obligati pe D zeu in rugaciunile voastre , sa va dea barbat, cum facea Israel o data cand cerea imparat pe Saul . Toate acestea , Culmea ! inca de la o varsta de 16-19 ani ! surorilor , D zeu alta treaba nu are decat sa deie barnati la fete de 19 ani ? cand altii se zbat in durere si voi a ti uitat s ava mai rugati pentur ei , si totul se invarte numa in jurul vostru al sexului si al dependentei de barnati ???

    o a doua si cea mai mare oroare ce mi se pare ca mai face ti este aceea de a ” diviniza ” barnatul !!…este doar un muritor ,fetelor , azi va daruieste D zeu barbatul si maine vi-l ia ! si tu ai ajuns sa spui : ”
    este mai mult decat mi-am dorit si mai mult decat L-am rugat pe Dumnezeu sa-mi dea. El este darul meu de la Dumnezeu! Chiar si numele lui inseamna “darul lui Dumnezeu”

    nici Hristos domnul nu a primit din partea ta asemenea cuvinte cum a primit acest amarat de om !
    fii sincera cu tine si recunoaste sincer ca asa este !!
    sa stii scumpa mea fata ca prima mea dragoste si iubire o fost Biserica , ora de rugaciuen si D zeu ! eram pur si simplu indragostit de ora de ruga, de D zeu si viata impreuna cu el ! asta la 16 ani !!
    nu mi a pasat de nimik altceva ! plecam din toata treaba numai sa ajung la ora de ruga !!
    si nici in ziua de azi la 31 ani , nu am indraznit sa intru in camera numita : „vremea dragostei „, „pana nu vine ea „, asa cum scrie la cantarea cantarilor !! ci mi am pastrat inima in Biserica !
    in viata mea, o fata nu va fi asa divinizata ! nici nu merita ! s au pusa deolalta precum D zeu , precum face ti voi fetele s au baietii …ca tot disperatei sunt.

    fiecare primeste Lumina in fucntie de cat de mult sta inaintea Luminii s au cat de mult innoata in Lumina !!

    unii innoata in balti , si sunt luminati de o balta !! dar dau lectii la toata lumea …
    altii sunt luminati in adanc, in suferinta in rabdare si asteptare ,,, acestia sunt adevaratele comori ale lui D zeu , in care se creste credinta de neclintit si rabdarea sinftilor !!
    vasele alese!!

    mii de bnecuvantari !

  2. Apreciez sinceritatea ta 🙂 ….insa nu m’am rugat lui Dumnezeu numai pentru asta. Ok, eu am spus doar o experienta din viata mea. Am experiente si cu Dumnezeu, doar eu cu El. Am vrut insa, sa spun marturia mea si altor fete, care se vand ieftin pentru a auzi un simplu „Te iubesc” fals,pentru cele care aleg sa urmeze principiile lumii acesteia. Da, am gresit k de mica imi doream sa am un prieten, si am specificat ca Domnul m’a salvat de asta. Era ca si cum aveam dar in realitate nu aveam.
    Nu l’am divinizat pe viitorul meu sot. E normal ca pentru mine sa fie un dar din partea lui Dumnezeu :)…un ajutor potrivit in viata mea este o mare binecuvantare. E greu de unul singur pe acest pamant. Cel putin mie imi este foarte greu. Dar aici parerile sunt impartite. Este cine poate si de unul singur.
    Acum sa nu te superi pe mine 😀 …Fii binecuvantat! Zambeste! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button