Articole

Cel mai uman dintre sfinți: Martin Luther

Pe 31 octombrie 1517, creștinismul s-a cutremurat din temelii, iar acest fapt s-a datorat curajului nebun al celui mai uman dintre sfinți: Martin Luther.

Martin Luther a fost un om cu multe metehne, însă pasiunea lui pentru Dumnezeu, dedicarea și credincioșia lui față de adevărul Scripturii nu pot fi contestate vreodată!

Acum, în aceste vremuri tulburi, avem nevoie de o nouă reformă și de un nou Martin Luther. „Indulgențele” ne-au prins din nou în mrejile lor, doar că de această dată ele poartă un alt nume, un nume de „Toleranță”.

„Lăsați-L pe Dumnezeu să fie Dumnezeu!” a fost unul dintre strigătele lui când unii încercau să-L facă pe Dumnezeu doar bun și iubitor, lipsindu-L de dreptate. Privind în societatea noastră, observ că avem nevoie disperată de un nou Luther, care să ne amintească faptul că Dumnezeu nu este la mâna noastră, ci noi suntem cei conduși de mâna Lui.

Pentru el „Cuvântul” sau „Sola Scriptura” a fost viața însăși, și mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu că a făcut parte și altora de viață, traducând Biblia pe înțelesul tuturor oamenilor! Din nefericire, în zilele acestea ne uscăm de sete cu izvorul lângă noi și am avea nevoie de umanul Luther, cu limbajul adesea colorat, care sa vină și să ne vorbească tare. Poate așa ne-am trezi din somnul cel de moarte…

Dacă ar vedea dorința după „extraordinar” din bisericile noastre, Luther ar spune clar și răspicat: „Omul care vrea să-L audă pe Dumnezeu vorbind să citească Sfânta Scriptură.”

Martin Luther a fost cel care:

  • A luptat împotriva papalității și nu s-a temut.
  • Și-a pus în joc reputația și propria viață.
  • A pus femeia la loc de cinste, făcând acest lucru în lumina Scripturii.
  • A dat din nou valoare căsătoriei prin învățături ce reflectau Scriptura.
  • A studiat limbile originale în care a fost scrisă Biblia, apoi și-a dedicat viața perfecționând traducerea Bibliei în limba maternă.
  • A fost omul care a readus speranța în sufletele deznădăjduite ale oamenilor, făcându-le cunoscut faptul că pot avea o relație directă și personală cu Dumnezeu, fără intermediari, ci doar prin Hristos!

Martin Luther a fost un om care nu-L punea pe Dumnezeu între ghilimele, ci întodeauna a spus cu fermitate că deasupra lui Dumnezeu nu există nimic, și dacă este ceva mai sus pus decât Dumnezeu, acel ceva trebuie să dispară.
A fost un om nebun, dar a fost nebun după Dumnezeu și pentru Dumnezeu!

A fost părintele Reformei. A încurajat și a inspirat! A lăsat un exemplu frumos și puternic prin lupta lui de a păstra Cuvântul pur și neîntinat, și plin de Duh Sfânt și modestie a spus: „Eu n-am făcut nimic; Cuvântul a făcut totul.”

Într-o societate departe de adevărurile creștine, mă rog și sper să se ridice un nou Martin Luther care „să pună foc” lanului nostru de orz.
Rugați-vă pentru curaj și căutați supremația Cuvântului lui Dumnezeu. Căutați libertatea în Hristos, nu libertinajul și s-ar putea ca, făcând acest lucru, să fiți chiar voi noul Martin Luther acolo unde v-a așezat Dumnezeu.

Să revenim la: Sola Gratia, Sola Fide, Solus Christus, Sola Scriptura, Soli Deo Gloria!

Marilena Mihailescu

Show More

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button