Editoriale

În divorț cu Dumnezeu

„Dumnezeu Îşi ţine legământul şi-ndurarea faţă de toţi acei care umblă înaintea Lui cu toată inima  lor.” (2 Cronici 6:14)

foto: elawtalk.com

Te uneşti prin credinţă cu Sfânta Treime precum un mire cu mireasa lui. Acum că unirea s-a realizat, ar trebui să  petreci timp cu Mirele tău zilnic, nu doar la sfârşit de săptămână. Ar trebui să petreci câteva ore pe zi alături de Cel cu care te-ai unit din dragoste, ca să vă puteţi cunoaşte şi mai apoi să vă contopiţi în gânduri şi în fapte.

Cum ai putea să-I spui Iubitului tău că nu ai timp pentru El decât la anumite ore? Câteva minute dimineaţa şi, dacă mai ai chef, mai vorbeşti cu El şi seara câteva minute, aşaaaa, rapid, pentru că eşti prea obosit; peste zi nici nu poate fi vorba să-i mai dai cate un „bip” sau să-i trimiţi un „sms” prin care să-I spui că te gândeşti la El şi că ÎL iubeşti. Agenda ta e prea încărcată şi uiţi cu desăvârşire de El. Dar I-ai declarat dragoste sfântă până la moarte, iar acum nu ai timp de EL? ÎL neglijezi complet? Chiar nu te mai interesează de sentimentele Lui faţă de tine? Chiar nu mai ai sentimente faţă de EL?

De fapt, toată problema comunicării dintre tine şi Mirele tău ceresc provine de la o a treia persoană, amantul  tău spiritual. Acesta din urmă te-a îmbătat cu farmecele lui şi te-a ademenit cu ofertele lui ameţitoare şi variate de plăceri momentane; a reuşit să creeze un zid de înstrăinare între tine şi Iubitul tău. Acum, însă, asta nu mai reprezintă o problemă pentru tine, fiindcă publicului îi prezinţi poza unei relaţii perfecte. Majoritatea celor uniţi prin acest tip de mariaj folosesc aceste poze-surogat salvând astfel aparenţele.

Dar relaţia voastră se înrăutăţeşte pe zi ce trece pentru că amantul tău spiritual îţi răpeşte tot timpul, şi de Iubitul tău nu mai ai timp nici măcar atât cât să-I spui: „Mulţumesc că  încă mai eşti lângă mine.” Hmmm, cum ai putea să te mai uiţi în ochii Lui după ce L-ai înşelat şi ai flirtat cu un altul? Ba chiar ai mers mai departe decât atât, şi ştie inima ta câte sertărele are şi ce conţine fiecare dintre ele. Ai ajuns un prefăcut cu mai mult de două măşti pentru că este prea ruşinos să dai pe faţă relaţia ta ascunsă; cum să se afle că la scurt timp după ce ai jurat credinţă persoanei iubite ai curvit în inima ta cu fostul prieten care acum ţi-a devenit amant spiritual?

Şi pentru că nu vrei să-ţi mărturisești faptele Celui cu care te-ai unit, continui să trăieşti o viaţă dublă şi pozezi a cuplu fericit. Iar pentru că nu ai mai vorbit vreme îndelungată cu EL prin rugăciune, eşti străin de toate planurile Lui şi nu ştii că de fapt te găseşti în mijlocul unui „proces de divorţ”, urmând să pierzi orice drept asupra moştenirii obţinută prin  căsătorie cu Mirele Isus.

Cercetează-te, aşadar, şi ridică-te de unde ai căzut.

Trimis de Estela Manea, pentru Total Schimbat.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button