Editoriale

Fii o lumânare!

Fii o lumânare
foto: SilviuFiruletePhorography

Când atenția noastră se concentrează mai mult pe alte lucruri cum ar fi sportul, munca, banii sau alte relații, în loc de Dumnezeu, atunci tindem spre idolatrie. Porunca sună clar: să nu ai alti dumnezei afară de Mine! Să-L iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta! Slujiți Domnului cu bucurie. Apostolul Pavel le spune creștinilor să slujească nu doar când este el de față, ci și în lipsa lui. Cine ești tu când nu te vede nimeni?

Noi ne dorim prezența lui Dumnezeu în vremuri de necaz și suferință, dar El este prezent mereu, chiar atunci când nu dorim, când ne merge bine și alergăm după bani sau alte lucruri.  Versetul din 1 Corinteni 6:12 spune: „Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine.” Lăcomia este o închinare la idoli, spune alt verset, și cine caută să aibă mai mult și mai mult doar spre folosul lui păcătuiește.

Nu vă strângeți comori pe pământ, unde le mănâncă molima și rugina, ci în cer. Cum vor fi comorile în cer? Iubește-l pe aproapele tău, iartă-l, ridică-l, poartă-i de grijă cu multă dragoste. Așa îți strângi comori în cer, fiindcă un suflet salvat face mai mult decât orice comoară pământească. Noi toți suntem copiii Lui și frați unii cu ceilalți. Haideți să ne comportăm ca atare.

Maica Tereza spunea că, dacă vrei să schimbi lumea, du-te acasă și iubește-ți familia, nevasta și copiii, părinții. De ce? Pentru că ei au cea mai urgentă nevoie de iubirea ta. Nu știu dacă ați observat, dar oamenii care sunt iubiți sunt capabili de lucruri extraordinare! Dumnezeu este sursa noastră de dragoste și putere. Orice act de bunătate izvorăște din El. De aceea, este bine să rămânem conectați la această sursă dătătoare de viață, să învățăm să avem o gândire cumpătată despre sine, să urmărim mai mult folosul altora, căutând pacea și zidirea.

Noi suntem reprezentanții lui Dumnezeu pe acest pământ, și atunci când lumea din jur ne privește, ei trebuie să vadă o diferență, una bună. Biblia spune despre noi, care am auzit și L-am acceptat pe Isus ca Domn și Mântuitor, că suntem lumina lumii, sarea pământului… și cineva spunea că „Mii de lumânări pot fi aprinse cu ajutorul unei singure lumânări și totuși viața acesteia nu se scurtează.” Nu e totuna să pâlpâi sau să luminezi cu putere… Fie ca adierea Duhului Sfânt să ne aprindă flacăra și, arzând de iubire, să-i putem aprinde și pe alții.

Astfel să vă purtaţi într-un chip vrednic de Domnul, ca să-I fiţi plăcuţi în orice lucru, aducând roade în tot felul de fapte bune şi crescând în cunoştinţa lui Dumnezeu, întăriţi cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare şi îndelungă răbdare cu bucurie, mulţumind Tatălui, care v-a învrednicit să aveţi parte de moştenirea sfinţilor, în lumină.” (Coloseni 1:10-12)

Trimis de Camelia Joltea, pentru Total Schimbat.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button