ArticoleMeditatii

Mântuitorul a venit pe pământ !!!

“Astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul. Iată semnul, după care-L veţi cunoaşte: veţi găsi un prunc înfăşat în scutece şi culcat într-o iesle.”

Mântuitorul a venit pe pământ !!!

Un gânditor din Vechiul Testament pe nume Agur a pus odată întrebarea: “Cine s-a suit la ceruri şi cine s-a coborât din ele?” (Proverbe 30.4). Câteva secole mai târziu, Domnul Isus Hristos a dat răspunsul la această întrebare în discuţia Sa cu Nicodim: “Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, care este în cer” (Ioan 3.13), iar apostolul Pavel a spus: “Cel ce S-a coborât, este Acelaşi cu Cel care S-a suit mai presus de toate cerurile, ca să umple toate lucrurile” (Efeseni 4.10).

Stăm deci în faţa unei realităţi extraordinare: Hristos a coborât din cer; El a venit din slava în care în care locuia din veşnicie şi a păşit pe pământul dominat şi murdărit de păcat. El a ştiut că oamenii Îl vor crucifica. Se pune atunci întrebarea: De ce a venit totuşi? Pentru că Dumnezeul dragostei nu doreşte ca oamenii să meargă în pierzare, ci doreşte să-I salveze! Dar sfinţenia Sa cerea ca păcatele noastre să fie ispăsite. Hristos a venit pentru a face ispăşire prin moartea Sa pe cruce. De atunci, Dumnezeu oferă tuturor oamenilor iertarea Sa.

După împlinirea lucrării de salvare, Cel care a venit jos, S-a înălţat la cer. El va reveni curând. Atunci îi va chema pe toţi cei care au crezut în El, le va da o viaţă nouă care corespunde cerului şi îi va conduce în Casa Tatălui.

De aceea fiindcă azi, ne amintim de naşterea Mântuitorului nostru, El împăratul împăraţilor a lăsat slava cerească şi tot cea evea El mai bun, şi a luat chip de om, S-a pogorât printre noi ca să ne ofere o şansă vieţii si un viitor nou şi frumos…

Fie ca Sărbătoarea Naşterii Domnului Isus Hristos, să fie pentru tine, nu doar un scop de a sărbătorii într-o formă tradiţională, cum o au majoritatea, ci Domnul Isus să se nască în inima şi viaţa ta, şi de azi să devii un om transformat.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button