ArticoleMeditatii

Nu cuiele, ci dragostea L-a pironit pe cruce!  

"A stat între tâlhari, El, Sfântul, pentru ca noi, tâlharii, să putem dobândi locuri între sfinți."

Fiul lui Dumnezeu știa că va fi vândut, dar nu S-a ascuns. El nu S-a împotrivit arestării, nu S-a apărat la proces. A fost hulit, lovit și scuipat și a acceptat tortura și moartea agonizantă pe cruce. A făcut totul de bunăvoie.  De ce? 

De ce nu S-a apărat Hristos? 

Răspunsul la această întrebare este unul singur: din dragoste!  

Scopul venirii lui Hristos pe acest pământ a fost răscumpărarea noastră. Eram așa murdari și bolnavi de păcat, că a trebuit să coboare din ceruri Nemurirea pentru a cunoaște moartea. Motivul tăcerii Lui am fost noi. Hristos a fost singura noastră cale de salvare. Dacă alegea să Se apere, noi nu am fi cunoscut dragostea. 

Din dragoste pentru om, Hristos a cunoscut chinul și moartea.  

Biciuirea 

A trecut printr-o tortură groaznică în timpul biciuirii, dar și acolo a tăcut. Un istoric din secolul al lll-lea descria biciuirea astfel: „Venele celui biciuit erau sfârtecate, iar mușchii, tendoanele și intestinele victimei erau expuse vederii.” Bătăile erau așa crunte și durerile atât de mari, încât mulți oameni mureau înainte de a fi crucificați. Așa a fost chinuit Domnul nostru…chinul nostru! 

Drumul Golgotei

Pe când urca dealul Golgotei, Hristos era însângerat, în șoc hipovolemic. Chiar și atunci gândurile Lui erau departe de durerea chinuitoare ce o resimțea. El, îndureratul, Se gândea la durerile altora (Luca 23: 28-31). 

Răstignirea

Când a fost răstignit, umerii I-au fost dislocați, iar în mâini și în picioare I-au fost bătute cuie de 13-18 cm.  

În agonie, când durerile deveniseră insuportabile, Hristos Se îngrijea de scopul morții Sale: oamenii. Se ruga pentru ucigașii Săi, mântuia un tâlhar și Își mângâia mama.  

 Durerile resimțite de Hristos erau insuportabile. Nu exista un cuvânt pentru a descrie chinul pricinuit, ci a trebuit să fie inventat un nou cuvânt: atroce. Acest cuvânt înseamnă „de pe cruce”. Așa mari dureri a simțit Mântuitorul încât a fost nevoie să fie creat un nou cuvânt pentru a descrie teroarea morții provocată de crucificare.  

Să știi, dragul meu, că motivul morții Sale ai fost tu. El te-a considerat așa important încât S-a dezbrăcat de Sine și S-a făcut asemenea ție. A trăit pe pielea Lui fiecare ispită, durere, pierdere, iar cea mai mare dovadă de iubire arătată a fost momentul în care a fost despărțit de părtășia cu Tatăl din cauza păcatelor noastre…  

A avut o singură motivație pentru a suporta totul: dragostea față de tine.  

Perdeaua s-a rupt în urma morții Lui. De atunci tu ai fost împăcat cu Dumnezeu prin Hristos.  

„Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi” (Isaia 53:5).

Isus, Îți mulțumesc

Marilena Mihailescu

Show More

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button