Devotionale

De ce Isus Și-a sfârșit lucrarea pe cruce pentru tine?

de Colin Smith

Într-un alt articol, am specificat ce a isprăvit Isus la cruce. Isus Și-a încheiat lunga noapte a suferinței, drumul ascultării depline, lupta supremă împotriva vrăjmașului Său și lucrarea desăvârșită de ispășire. Poate știi deja aceste lucruri. Dar știi de ce ai nevoie de Isus Cristos? Sau știi de ce Isus a isprăvit toate aceste lucruri la cruce pentru tine?

Tu nu ai isprăvit. Dar, împreună cu El, vei isprăvi și tu.

În toată istoria lumii a existat o singură persoană care ar putea spune cu adevărat: S-a isprăvit.” Nimeni nu va fi în stare să spună asta când vor muri, deoarece nimeni nu o va putea spune în viață. Niciunul dintre noi nu va putea să-I spună lui Dumnezeu: Ți-am adus gloria pe pământ, prin încheierea lucrării pe care mi-ai dat s-o fac.”

via crosswalk.com

Nu am putut spune asta în viața mea. În calitate de creștin, ai început lucrarea tuturor poruncilor, dar încă nu ai ajuns la capăt cu niciuna! Nu reușesc să identific vreo zi din viața mea în care să fi spus: Am trăit această zi în chip desăvârșit.”

În fiecare sâmbătă, duminică și în fiecare zi a săptămânii, ajung în postura în care spun: “Am făcut lucrurile pe care nu trebuia să le fac. Nu am făcut lucrurile pe care trebuia să le facem. Iar asta niciodată nu va schimba lucrurile.”

S-ar putea să crești în viața de credință, dar niciodată nu vei trece de stadiul păcătosului credincios. Spurgeon afirmă: „Putem găsi o mie de defecte în cele mai bune lucrări ale noastre; iar atunci când ne vom afla pe patul de moarte, va mai trebui să ne plângem neajunsurile și excesele noastre.” Păcătoșii de pe pământ nu vor putea spune niciodată S-a isprăvit”, dar nici păcătoșii din iad. Cristos Și-a isprăvit lucrarea. Tu, nu. Dar, împreună cu El, vei isprăvi și tu.

De ce Cristos Și-a isprăvit lucrarea pentru tine

Iată ce dobândești când Îl ai pe Isus. Hai să o spunem cu alte cuvinte, așa cum o face Noul Testament: iată ce e al tău în Cristos”.

1. Isus Și-a isprăvit lucrarea de ispășire, așa că în Cristos ești iertat, acceptat și iubit.

Dacă ești în Cristos, nu trebuie să faci eforturi pentru a fi iubit și acceptat. Tot ceea ce ai nevoie se găsește deja în Cristos. Dacă El este al tău, atunci dragostea, iertarea și acceptarea îți aparțin. Ești acceptat în dragoste (Efeseni 1:6, KJV).

2. Isus Și-a isprăvit drumul ascultării depline, așa că în Cristos ai trăit deja o viață de neprihănire.

Isus a trăit-o pentru tine. Dacă nădejdea raiului ar atârna de eforturile tale, aceasta nu ar rămâne în picioare. Lucrările tale nu sunt desăvârșite; nu sunt isprăvite. Dacă nădejdea ta ar depinde, în orice fel, de propria ta lucrare, ceva care să completeze lucrarea Lui, aceasta nu ar dăinui.

Dar când nădejdea cerului ia ființă în lucrarea lui Cristos, această nădejdea este sigură, deoarece lucrarea lui Cristos este desăvârșită: „S-a sfârșit”. Luther spunea:

Legea spune „fă asta” și nu va fi suficient. Dar harul spune „crede în asta” și e suficient.

Unii dintre noi trăim sub Lege și niciodată nu vom ajunge desăvârșiți. Niciodată nu vei avea bucurie dacă rămâi în acest punct. În Cristos trăiești deja o viață de neprihănire. El a trăit-o pentru tine. Tu ești desăvârșit în El (Coloseni 2:10). Așa cum păcatele tale au fost puse asupra lui Isus și considerate ca fiind ale Lui. Neprihănirea Lui se revarsă asupra ta și îți aparține:

Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu (2 Corinteni 5:21).

3. Isus a biruit în lupta cu Satana, așa că în Cristos răul este înfrânt.

Unii dintre voi vă uitați la istoria familiei voastre și vedeți lucrarea Satanei, distrugătorul, manifestându-se de-a lungul generațiilor. Te întrebi dacă nu cumva vreun blestem atârnă de familia ta. Te întrebi: Ce înseamnă asta pentru mine?”

Mă adresez ție, prin autoritatea dată de Scriptură, că niciun blestem nu se poate prinde de tine, dacă ești în Cristos. Cum e posibil? El a câștigat victoria supremă asupra Satanei pe cruce.

Poate te afli împresurat de puterea ispitei. Satana îți cunoaște slăbiciunile și de aceea vrea să facă ravagii în viața ta. Ai eșuat de atâtea ori încât ai ajuns în punctul în care îți închipui cu greu că vei putea câștiga lupta împotriva acestui dușman.

Generalul Booth este fondatorul Armatei Salvării. Într-o zi, nepoata sa Catherine se pregătea, pentru prima dată, să țină un discurs la o întrunire în aer liber. Era atât de emoționată și i-a spus bunicului său: „Nu știu ce va ieși din asta, dar voi face tot posibilul.” Bătrânul general i-a spus: „Catherine, împreună cu Cristos poți mai mult decât posibilul.”

Ia-o ca pe o încurajare în momentele în care te simți înfrânt. Ai făcut tot posibilul și ai eșuat. Alături de Cristos poți mai mult decât posibilul. În Cristos dușmanul tău este înfrânt, de aceea apostolul Pavel spune: „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?” (Romani 8:31).

4. Isus a isprăvit lunga noapte a suferinței Sale, așa că în Cristos suferința ta va conduce spre slavă.

Nicio suferință nu durează veșnic. Plânsul durează toată noaptea, dar dimineața urmează bucuria. Uită-te la trupul înviat și la noua creație. Toate acestea sunt ale tale când Cristos este al tău – nu va mai fi nici păcat, nici durere, nici lacrimi, nici moarte. Cristos a isprăvit. Tu, nu. Dar, împreună cu El, vei isprăvi și tu!

Tradus cu permisiune de pe UnlockingTheBible

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button