ExterneStiri

O națiune întreagă e tulburată

Catedrala Notre-Dame din Paris e mistuită de flăcări

Sursa imaginii: Fox News

Catedrala Notre-Dame, o biserică importantă, care un timp îndelungat a fost un simbol emblematic al Parisului, respectiv al Franței, a suferit un incendiu sever care a provocat daune majore.

Focul a izbucnit luni după-amiaza în Paris, la catedrala istorică, iar uriașa turlă a sanctuarului s-a prăbușit în mijlocul flăcărilor.

Mulți s-au grăbit să posteze pe internet videoclipuri și poze cu focul ce se întindea rapid, mistuind catedrala, deși la fața locului se afla un număr mare de pompieri.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anulat discursul planificat pentru acea după-masă și a intrat pe contul său de Twitter, unde și-a exprimat tristețea pentru ce s-a întâmplat.

„Notre-Dame din Paris e în flăcări. Întreaga națiune e tulburată. Gândurile mele se îndreaptă către toți catolicii și către toți francezii. Asemenea concetățenilor mei, sunt întristat să văd cum această parte din noi arde”, a declarat Macron, conform CNN.

Un purtător de cuvânt din partea catedralei i-a comunicat presei franceze că daunele sunt „colosale” și că „nu va rămâne nimic din structura” ei.

Finalizată în secolul al XIII-lea și dedicată fecioarei Maria, Notre-Dame a îndurat partea ei de istorie tumultoasă, de la Revoluția Franceză până la ocupația germană din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„În trecutul ei, Notre-Dame a îndurat distrugeri și restaurări ulterioare în multe perioade istorice”, a explicat notredamecathedralparis.com. „În secolul al XVI-lea, atât hughenoții, cât și regele francez au vandalizat și au schimbat o mare parte din interiorul catedralei.”

„Catedrala a fost transformată într-un depozit pentru alimente în timpul Revoluției Franceze, și capetele multor statui din Notre-Dame au fost înlăturate.”

Peste zece milioane de oameni vizitează anual renumita catedrală, care se află pe Île de la Cité, o insuliță din interiorul Parisului.

Într-o declarație postată pe Twitter, vicepreședintele american, Mike Pence, a spus că a fost „sfâșietor să vadă o casă a lui Dumnezeu în flăcări”.

„Gândurile și rugăciunile noastre sunt pentru pompierii de la fața locului și pentru toți locuitorii Parisului”, a adăugat Mike Pence.

La rândul ei, prima doamnă a Americii, Melania Trump, a scris pe Twitter următoarele: „Mi se rupe inima pentru locuitorii Parisului, după ce am văzut incendiul de la catedrala Notre-Dame. Mă rog pentru siguranța tuturor.”

Text tradus de la sursa: The Christian Post

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button