Meditatii

Credinţa în Dumnezeu a micuţului Onno

“…cei ce mă caută cu tot dinadinsul mă găsesc.” Proverbe 8:17

credintaEra într-o sâmbătă la sfârşitul lunii mai în anul 2001. Ȋntr-o mică localitate din landul german Niedersachsen, o mare mulţime de oameni se îndreptau spre cimitir. Ȋn convoiul mortuar erau foarte mulţi copii, aproape toată şcoala era prezentă.

Onno, un băiat de 13 ani, era dus la mormânt. Cu câteva zile înainte, Onno era fără griji şi vessel ca ceilalţi băieţi de vârsta lui. Spre seară s-a jucat pe un leagăn pe care şi-l construise singur dintr-un lanţ vechi şi o scândură, pe care le atârnase de barnele tavanului din camera sa. “Construcţia” sa a cedat, şi el a căzut. Când a fost găsit de ceilalţi era deja prea târziu; Onno decedase. Şocul a fost foarte pare pentru familie dar şi pentru cei dragi care îl îndrageau foarte mult. Toţi ştiau că Onno era un credincios. Ȋn fiecare dimineaţă citea din Biblie şi nu se rusina să mărturisească despre Isus în faţa prietenilor săi. Pe unul dintre caietele sale scrisese: Isus trăieşte! Este o realitate!

La înmormantare a fost vestită vestea bună despre Isus. Colegii lui Onno erau adânc mişcaţi de faptul că viaţa lui s-a sfârşit atât de repede. Când au auzit că Onno se întorsese de mult la Dumnezeu, unii s-au întrebat: “Dacă aş fi murit eu, unde aş fi acum? Ȋn cer sau departe de Dumnezeu?” Un coleg a urmat exemplul lui Onno chiar în aceea zi. S-a rugat, şi-a recunoscut păcatele şi a primit prin credinţă iertarea lui Dumnezeu. O altă fată a început să frecventeze adunarea în care mergeau părinţii lui Onno.*

Dragul meu cititor, care a fost ultima dată când te-ai gândit la Dumnezeu? Când a fost ultima dată când ai citit din Cuvântul Său cel Sfânt? Te-ai gândit măcar vreodată în viaţă la consecinţele care le vei avea în veşnicie în urma trăirii tale pe acest pământ, dacă toate faptele tale lucrează spre binele tău sau spre condamnarea ta?

Trăirea noastră şi felul în care ne vom raporta la lume, felul cum vom arăta adevărata noastră faţă în lumea aceasta ne va spijini la câstigarea cununei în Ȋmpărăţia lui Dumnezeu sau la condamnarea pe veci a sufletului nostru care va chinui fără nicio speranţă.

Ȋn zadar sunt faptele noastre bune şi spălate în faţa lumii, în zadar ne chinuim să arătăm lumii o identitate a noastră pe care niciodată nu o vom putea avea din cauza păcatului şi a laşităţii de a fo oameni adevăraţi în lumea aceasta, în zadar, în zadar sunt toate acestea…

Cum stăm în realitate în faţa lui Dumnezeu ? Cum suntem văzuţi de El ? …iată două întrebări la care te poţi gândi!

*întâmplare inspirată din Sămânţa Bună

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button