BisericaRugaciune

Rugӑciune pentru creștinii persecutați din China

China şi-a căpătat statutul de republică în 1949, după ce Mao Zedong a fost ales preşedinte al ţării. Imediat după acest moment, politica noului guvern a fost să cureţe societatea chineză de tot ceea ce este religios, instaurând un comunism sever. În ultimii ani,  această presiune a mai scăzut, nivelul de trai s-a mai îmbunătăţit în oraşe, dar la sate condiţiile au rămas aceleaşi. Cu toate acestea, drepturile civile ale chinezilor sunt cele mai mici şi nerespectate din întreaga lume. Prin sistemul de reeducare prin muncă, sute de mii de chinezi sunt trimişi în lagăre de muncă fără să fi fost condamnaţi printr-o sentinţă a unui tribunal.

Creştinii chinezi sunt confruntaţi cu opresiunea guvernului comunist şi cu persecuţia generată de budiştii militanţi. În China sunt mai mulţi credincioşi aflaţi în arest sau în închisoare decât în oricare altă ţară. Cei mai persecutaţi sunt creştinii din bisericile de case din China, care reprezintă 90% dintre creştinii evanghelici.

În 11 februarie 2009, autorităţile chineze au arestat 60 de lideri ai unor biserici de case, şi doi pastori din Coreea de Sud, care participau la un seminar în oraşul Wolong, din provincia Henan. După ce au fost arestaţi, poliţia le-a confiscat acestora toate telefoanele, cărţile creştine şi banii.

La câteva zile, bătrânii au fost eliberaţi, pastorii din Coreea au fost expulzaţi, cu interdicţia de a nu mai reveni pe teritoriul Chinei timp de 5 ani, iar ceilalţi lideri au rămas în arest. În octombrie 2010, din delegaţia creştinilor chinezi care număra aproape 200 de persoane, nu a primit nimeni aprobare să părăsească ţara, pentru a participa la Conferinţa internaţională pentru misiune din Africa de Sud.

Rugați-vӑ pentru:

  • continuarea trezirii spirituale în China;
  • înmulţirea bisericilor de case din China;
  • buna mărturie a creştinilor arestaţi sau încarceraţi.

Preluat din Calendarul de Rugӑciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button