ExterneStiri

Încă un pastor columbian a fost ucis

Situația creștinilor din Columbia se înrăutățește

Sursa foto: Copy Jesus

Un pastor columbian a fost ucis în timp ce ieșea din biserică. Tragedia a avut loc săptămâna trecută, în nord-vestul Columbiei, într-o zonă oprimată de grupări armate, conform informațiilor  pe care World Watch Monitor le-a primit de la o sursă locală.

Pastorul Leider Molina avea 24 de ani. Tocmai își sfârșise predica ținută în biserica lui din Caucasia, departamentul Antioquia, când a ieșit afară și a fost străpuns de cinci gloanțe.  Data de 9 februarie 2019 a fost ultima zi când a slujit Domnului pe acest pământ.

Molina fusese cunoscut drept un predicator înflăcărat și un lider de tineret activ, care a slujit bisericii și orașului său, Caucasia, aflat la 670 de kilometri de capitala Bogota, după cum afirmă sursa. Zona din jurul municipiului Caucasia a suferit o creștere a violențelor în ultimele patru luni, spune sursa. Grupări armate se luptă pentru controlul rutelor de tranzit al drogurilor și pentru deținerea producțiilor de substanțe interzise.

„Gherilele comuniste, grupările paramilitare, bandele criminale și cartelurile de droguri văd în Biserică un inamic ce trebuie eradicat, deoarece, în urma predicării și acțiunilor curajoase întreprinse de lideri și pastori, mulți tineri au renunțat la conflictele armate și la activitățile ilegale”, a mai precizat sursa.

În septembrie 2018 au fost uciși alți doi pastori din această zonă. Pastorul Galarza, un lider social și religios, a fost împușcat mortal chiar în fața familiei lui. Potrivit World Watch Monitor, pastorul în vârstă de 55 de ani, Elfren Martínez Pérez, a fost omorât în dreptul casei lui după ce a refuzat să ajute membrii unui grup paramilitar să efectueze un transport.

Sursa mai afirmă că biserica din această zonă este îngrozită. „Unii creștini au fugit împreună cu familiile lor, iar alții au decis să rămână, așteptând intervenția guvernului. Cu toate acestea, liderii bisericești își continuă lucrarea în ciuda amenințărilor cu moartea”, a menționat sursa.

Deși guvernul Columbiei a încheiat, în 2006, un tratat de pace cu FARC (Forțele Armate Revoluționare ale Columbiei, n. tr.), cea mai numeroasă grupare armată din țară, asasinatele nu au încetat. „Momentan, procesul de pace cu FARC este blocat”, a afirmat Rossana Ramirez, o analistă, membră a unității de cercetare World Watch din cadrul organizației Open Doors International. „E foarte probabil că, în următoarele luni, preoții, pastorii și comunitățile bisericești vor fi supuși presiunilor și violenței ‘ca de obicei’.”

Cu toate că e o țară majoritar creștină, Columbia ocupă locul al 47-lea în lista celor 50 de țări în care e cel mai dificil să trăiești dacă ești creștin. Acest index al persecuției este publicat anual de către organizația Open Doors, sub denumirea „World Watch List”.

Tradus de la sursa World Watch Monitor

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button