ArticoleMeditatii

Perspective noi la început de an

foto:ultimaora.ro

Un an nou este un prilej de a începe lucruri noi, de a face planuri noi, de a nutri speranțe și visuri care, într-o zi, să își găsească împlinirea. Nu știu la ce te-ai gândit, dar ceea ce te rog este să nu lași acest început de an să treacă fără să îți fixezi obiective noi. Poate le-ai stabilit și în 2018 și nu ți-au ieșit sau poate nu ai perseverat în împlinirea lor la timp. Știm că „Planurile pe care le face inima atârnă de om, dar răspunsul pe care-l dă gura vine de la Domnul” (Proverbele 16:1).

Poate n-a fost voia Lui să se împlinească unele, iar la altele poate nu ai lucrat suficient, astfel încât să te bucuri de rezultatul așteptat. Oricum ar fi fost, de acum ai timp înainte să te pregătești. Dumnezeu îți mai dă un an nou, un timp în care nu știu câte zile vor fi cu soare și în câte vor bate vântul și furtunile, dar indiferent de intensitatea acestora, scopul tău să rămână statornic. Să nu renunți la el și să înfrunți orice obstacole pentru ca la final de 2019 să povestești cu bucurie rezultatele frumoase.

Multe lucrări mărețe au avut începuturi slabe. Perseverența, credința în ceea ce Dumnezeu poate face cu tine folosind ceea ce ai acum este lucrul de care ai nevoie. El poate face o minune cu două pâini și doi pești sau poate transforma o viață simplă într-un destin ce va conduce mulțimi de oameni. Nu ești prea neînsemnat ca să nu ai un vis măreț. După ce l-ai primit în inimă, lucrează pentru împlinirea lui. Încrede-te în Dumnezeu pe mai departe și încredințează-I toate planurile pe care le vei face. Nu porni singur în acest an. Șansa de reușită depinde în primul rând de El, așa cum soarta cu tot ceea ce atârnă de ea depinde de îngăduința Sa.

Nu îți stabili prea multe obiective, pentru că șansa de a le realiza bine pe toate va fi destul de mică. Mai degrabă unul sau două, în funcție de disponibilitatea pe care consideri că o vei avea. Vor fi lucruri care nu îți vor ieși din prima. Nu descuraja, mergi mai departe. Și chiar dacă planurile tale vor eșua într-o zi, acest lucru să nu îți împiedice bucuria care vine din relația cu Domnul Dumnezeu.

Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc. Dacă nu binecuvântează El o lucrare, zadarnic se luptă omul să o realizeze, pentru că El dă și voința și înfăptuirea!

Să ai reușite, să ai împliniri, să te bucuri de lucrarea mâinilor tale și în tot ce faci să-L pui pe Dumnezeu pe primul loc.

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button