DevotionaleEditoriale

Căutător sau speculativ

O imagine despre denaturarea adevărului

foto: pinterest.de

Sărbători şi sărbătorit. Obiceiuri şi tradiţii, adevăr şi speculaţii, sunt doar câteva din cuvintele care au însoţit sărbătorile de Crăciun. Sigur, pe aceste teme s-au scris şi se vor scrie încă multe adevăruri sau speculaţii, aşa după cum fiecare înţelege sau doreşte să înţeleagă.

Totuşi, ceea ce vreau să scot în evidenţă este lucrul cu care rămânem în urma acestor sărbători şi ce reprezintă într-adevăr sărbătoarea în sine.

Raportându-ne la Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia ne spune şi ne vorbeşte de multe ori despre anumite categorii de oameni, iar printre acestea amintim căutătorii adevărului şi speculativii, aceia care au dreptate în orice lucru şi totuşi nu au nicio dovadă.

În lumea creştină, Crăciunul nu reprezintă altceva decât o aducere aminte despre darul nespus de mare pe care Dumnezeu L-a trimis în lumea noastră, şi anume pe Isus Hristos. Darul omenirii, acel minunat cadou care este lăsat pe pământ pentru orice persoană care acceptă Adevărul Cuvântului lui Dumnezeu.

Darul acesta a fost trimis pentru aceia care-L caută cu adevărat pe Dumnezeu, aceia care sunt cu totul interesaţi de ceea ce Dumnezeu a spus în Cuvântul lui cel sfânt, şi anume de mântuirea de care fiecare om în parte, de pe acest pământ, poate beneficia şi are o valoare inestimabilă, care se poate dobândi doar prin credinţa în Isus Hristos, prin acceptarea adevărului în viaţa noastră.

Căutătorul se interesează cu adevărat de ceea ce a fost acum 2000 de ani, se interesează cum poate beneficia de ceea ce Dumnezeu a trimis în lume pentru omenire şi doreşte cu adevărat să intre în posesia cadoului minunat.

De partea cealaltă găsim o categorie de oameni speculativi, care vin şi încearcă să ne umple mintea cu tot felul de idei şi presupuneri care nu au existat vreodată, şi care se schimbă de la generaţii la generaţii.

Priviţi cum lumea, în forfota ei şi goana după un interes propriu, a făcut din această sărbătoare un profit inevitabil de bun. Reclamele şi ştirile ne vorbesc despre tot felul de reduceri, împodobiri care ne atrag privirile de la ieslea cea săracă, şi vor să ne inducă în eroare cu ceva mult mai pompos, ceva care este profitabil şi de moment pentru altcineva.

De ce să ratezi ceea ce Dumnezeu ţi-a dăruit de Crăciun? Cadou? Da, un cadou minunat care nu poate fi la reducere, deoarece este gratuit. Nu Îl găseşti în market pentru că a venit într-o iesle, chiar şi pentru cel mai neînsemnat om de pe pământ. Nu îţi trebuie şcoală, pentru că a venit şi S-a arătat prima dată unor păstori din câmp. Nu e greu de dobândit, doar că omenirea speculează acest adevăr şi îl denaturează în aşa fel, încât acel căutător care nu are trasată o direcţie clară şi concisă va deraia de pe calea căutării lui şi se va trezi, într-o bună zi, în faţa unor speculaţii care îl vor duce total în eroare.

Ceea ce nu înţelege omenirea, în zilele noastre, este că speculaţiile vremurilor acestora au pătruns prea mult în vieţile noastre şi uităm, ba chiar nici nu mai vedem, ceea ce Dumnezeu a făcut pentru noi!

Din ce categorie de oameni faci parte? Eşti un căutăror sincer care Îl caută cu adevărat pe Dumnezeu? Eşti interesat cu ardoare ce va fi cu sufletul tău atunci când Dumnezeu va decide când va trebui să părăseşti acest pământ, sau faci parte din cealaltă categorie de oameni, care doar speculează ceva despre care nici nu ştiu absolut nimic, şi nici nu vor să afle adevărul!?

„O Doamne, Dumnezeu Atotputernic, Te rugăm să intri în vieţile acelora care au speculat Cuvântul Tău, şi sunt duşi în eroare, ba mai mult au dus chiar ei pe mulţi în eroare. Te rugăm să îi ierţi şi să le descoperi adevărata valoare a acestor sărbători. Iar acum, că aproape toate au trecut, ajută-ne să rămânem cu Darul minunat pe care Tu L-ai trimis în lume pentru noi. Te rugăm din inimă…

…Doamne, ajutăne!”

Silviu Firulete

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button