ArticoleMeditatii

Ce am învățat de Crăciun

foto: baptist.org

La origine, evenimentul amintește de Nașterea Domnului Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Restul lucrurilor la care suntem martori în timpul acestei perioade nu are legătură cu ce s-a întâmplat atunci, și sunt adăugări ale oamenilor care au profitat de pe urma sărbătorii și i-au diminuat treptat semnificația.

Iată și câteva lucruri pe care le-am învățat, ținând cont de ceea ce s-a întâmplat la acea vreme:

Am învățat că trebuie să iubesc mai mult. Dumnezeu, din dragostea cu care ne-a iubit, L-a trimis pe singurul Său Fiu să Se nască în lume cu un scop precis, ca oricine va crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică. A venit într-un mediu ostil și neprimitor și a făcut binele până la sacrificiul suprem. El este exemplul la care trebuie să iau aminte atunci când trebuie să dovedesc dragostea.

Am învățat că trebuie să dăruiesc. Dumnezeu ne-a dăruit pe Fiul Său, ce avea mai scump, pentru a ne dărui mântuirea, fără de care am fi fost pierduți. Și eu, la rândul meu, trebuie să dăruiesc și să mă dăruiesc cu tot ceea ce ține de mine.

Am învățat că trebuie să caut Împărăția Sa și să prețuiesc Cuvântul dat prin Sfintele Scripturi. După ce S-a născut Isus în Betleem, au venit niște magi din Răsărit să-L caute și să se închine Pruncului Celui de curând născut. La fel au venit și niște păstori, care își pășteau turmele prin împrejurimi. Atât magii, cât și păstorii  L-au căutat, L-au găsit, s-au bucurat și I s-au închinat.

Am învățat că trebuie să investesc și să mă cheltuiesc pentru ceea ce este de preț.  Magii I-au adus daruri de preț: aur, smirnă și tămâie. Ei au străbătut un drum lung, au investit timp și resurse în călătoria lor până la Betleem.

Am învățat că, dacă Îl caut pe Domnul cu toată inima, voi primi și călăuzire. Magii au făcut drumul până la locul unde era pruncul, călăuziți de o stea. La plecare au fost îndrumați din nou pe ce drum să se întoarcă, dar printr-un vis.

Am învățat că trebuie să mă bucur atunci când mi se descoperă Cuvântul. Magii, când au găsit pruncul, “nu au mai putut de bucurie”.

Am învățat că Dumnezeu vorbește către oameni din toate mediile sociale, li se descoperă și este lăudat de către ei. Atât magii, care erau considerați învățați ai acelei vremi, oameni cu vază, dar și păstorii, care erau oameni simpli, neînsemnați, au fost înștiințați de nașterea Domnului la care au mers să I se închine.

Am învățat că viața nu este ușoară și că întotdeauna întunericul va căuta să înghită lumina, răul să biruie binele și că există o luptă permanentă. Imediat după plecarea magilor, un înger i se arată în vis lui Iosif și îl avertizează să fugă împreună cu Pruncul și Maria în Egipt, deoarece Irod căuta să Îl omoare.

Am învățat că nu întotdeauna condițiile bune de care beneficiezi în viață te vor ajuta să ajungi cineva. Domnul Dumnezeu a ales ca Fiul Său să Se nască într-un mediu auster, în lipsă, într-un loc nefavorabil. Acest lucru nu a împiedicat lucrarea pentru care a fost trimis în lume. Dimpotrivă, S-a identificat cu toți aceia care nu au avut parte de un destin favorabil.

Am învățat că Domnul Isus Hristos S-a născut, prin voia Tatălui, și ceea ce trebuie să fac în acest timp de Sărbătoare este să mă bucur de relația mea cu El.

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button