ArticoleMeditatii

Care este esența Crăciunului?

Pruncule, unde ești?

sursa foto: pinterest

A fost odată o noapte rece, când un prunc neobișnuit Se năștea pe acest pământ. Deși prin El s-au creat toate lucrurile, a avut parte de puține lucruri. El, Prințul Păcii, S-a născut într-o iesle. El, Lumina Lumii, S-a născut în bezna nopții. El, focul ce încălzește inimile, S-a născut în ger, fiind încălzit doar de suflarea vitelor. Așa a luat naștere Crăciunul.

Istoria se repetă zi de zi, ceas de ceas, clipită de clipită. Prea ocupați pentru Hristos. E tot în ultima cameră a casei, ignorat…  

Privesc în jur și văd multă frământare. Oamenii sunt grăbiți, magazinele sunt pline, aglomerația din oraș crește cu fiecare oră ce ne apropie de sărbători, iar inimile oamenilor, din păcate, sunt tot mai pline de luminițele decorative, dar tot mai goale de Lumina stelei ce vestește nașterea Mântuitorului. Printre atâția cozonaci și fripturi bine rumenite, printre ore de curățenie, nervozitate și goană după daruri, căutarea unui Moș Crăciun pentru cei mici, ne amintim, încețoșat parcă, de esența Crăciunului – Mântuitorul Isus.  

Cum te-ai simți dacă de ziua ta ai fi tratat precum Isus?  

Cum te-ai simți dacă, de ziua ta, oamenii și-ar face daruri între ei, dar tu ai primi în dar, la finalul zilei, o atenție distrasă și o inimă împărțită?  

Nu știu dacă am încercat să ne punem în locul lui Isus, dar poate că e timpul să o facem și să ne dăm seama cât de tare am denaturat sărbătorile și cât de neînsemnat și ignorat a devenit Isus la propria Lui aniversare. Printre atâtea treburi casnice și decoruri sclipitoare, am uitat ce anume sărbătorim și felul în care ar trebui să o facem. Suntem atât de focalizați pe ceea ce suntem și pe ceea ce facem noi, încât am uitat că suntem un nimic și că nu putem face nimic fără El.  

Este ajunul Crăciunului:

  • Astăzi cât timp ai stat în prezența lui Isus Hristos? 
  • Azi cât timp ți-ai făcut să stai de vorbă cu Isus Hristos?   
  • Câte cântări ai cântat spre slava Lui? 
  • Cât ai ajutat astăzi în Numele Lui?  
  • Cât din Hristos S-a văzut astăzi în tine? 
  • Unde-i  Isus Hristos? Vreau să-L văd!    

Despre asta este Crăciunul. Isus Hristos peste tot!  

Mi-L poți arăta?

Cozonacii stau în cuptor, dar Hristos e la ușă…Copiii tăi deschid darurile de Crăciun, dar pruncul plânge. Casa este frumos împodobită și miroase plăcut, dar lipsește esența sărbătorii – Isus Hristos.  Nu poate exista Crăciun fără Hristos. Poți avea cele mai frumoase decorațiuni din lume, cel mai frumos brad, cele mai alese daruri și cele mai delicioase bucate, dar dacă nu te bucuri de acestea în Hristos, nu ai nimic.  Dacă atenția ta este distrasă de la Hristos, înseamnă că ai pierdut bucuria și esența sărbătorii.  

Totul se rezumă la daruri, decor și mâncare și povestea unui moș îmbrăcat în straie roșii ce aduce daruri copiilor. Pacea, bucuria și unitatea din familii și în Hristos unde sunt? Aud adesea de ele în versuri, dar practic le văd tot mai rar, sau manifestându-se undeva la finalul zilelor de sărbătoare. Crăciunul înseamnă simplitate și umilință. Noi l-am transformat în ceva complicat și fastuos … Păcat. Frumusețea izvorăște din simplitate și din adevăr. 

Dragi creștini, nu lăsați treburile vremelnice să vă fure esența Crăciunului. De aceste sărbători cântați așa cum am făcut-o și îngerii pe câmpiile Betleemului și mergeți în umilință precum magii la ieslea Mântuitorului, cu tot ce aveți voi mai bun.  Hristos nu așteaptă cadouri din partea voastră. Hristos vă așteaptă pe voi! 

Bucurați-vă unii de ceilalți în Domnul! Fiți darnici întregul an! Oferiți iubire zi de zi … și nu uitați să vă îndreptați atenția spre Hristos, orice ați face. 

Ce poate suna mai frumos decât următoarele cuvinte?

„Nu vă temeţi, căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor care este Hristos, Domnul. Iată semnul după care-L veţi cunoaşte: veţi găsi un prunc înfăşat în scutece şi culcat într-o iesle. Şi deodată, împreună cu îngerul s-a unit o mulţime de oaste cerească, lăudând pe Dumnezeu şi zicând: „Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui”  (Luca 2:10-14).

Crăciunul este despre Hristos!

Marilena Mihailescu

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button