Editoriale

Primul Crăciun

Când L-au găsit, El, în chip de copilaș, Se afla într-o iesle 

Sursă foto: Pinterest

Se apropie Crăciunul, o sărbătoare foarte așteptată. De fapt, e chiar la ușă, gata să se întâmple. Am stat și m-am gândit la primul Crăciun și la ce s-a întâmplat atunci. Nu erau luminițe peste tot, nu erau brazi împodobiți, oamenii nu făceau schimb de cadouri și lumea nu sărbătorea nimic. De fapt, cel mai probabil era beznă. Era noapte. Și prin bezna aceea Maria și Iosif căutau un adăpost pentru ca ea să poată să nască. Însă locuri nu se găseau, singurul locaș primitor era ieslea cu animale.

Și mai era ceva. O stea. O stea ce lucea pe cer cu siguranță mult mai tare decât alte stele. O stea specială. Niște magi au văzut-o. Și mai mult decât atât, ei cercetaseră totul, pentru că ei știau că steaua este a pruncului Isus. Și atunci, în acea noapte, în acea beznă, luându-se după stea, ei călătoreau în căutarea lui Isus. Când L-au găsit, El, în chip de copilaș, Se afla într-o iesle.

De primul Crăciun erau cadouri pentru Fiul lui Dumnezeu. Magii veniseră să I se închine și în schimb inima li s-a umplut de bucurie. Probabil că păstorii nu au avut ce să Îi aducă, însă, cu siguranță, după ce L-au întâlnit pe Isus s-au bucurat și ei.

De fapt, primul Crăciun era caracterizat de pace și bucurie, pentru că asta aducea pruncul născut în iesle, și desigur, aducea și mântuire. Nu erau magazine ticsite de Moș Crăciun, nici orașe împodobite, nici brazi de Crăciun și nici schimburi de cadouri. Erau doar inimi pline de bucurie, gata de închinare înaintea Regelui, Isus Hristos,  trimis de Însuși Dumnezeu.

Permite-mi să te întreb, în acest Crăciun cum este?  Te pregătești cu luminițe, brad, mâncare și cadouri. Dar numele Isus Hristos îți spune ceva? Ești gata să îți aduci inima ca dar și să I te închini? Ești gata să Îl întâlnești pe Isus și să lași bucuria Lui să te cuprindă și pe tine?

În încheiere, îți las o provocare. Pentru că se apropie Crăciunul, te invit să lași puțin prezentul deoparte și să pleci într-o călătorie în Betleem, cu 2000 și ceva de ani în urmă. Să vezi pruncul din iesle, să îi găsești pe magi, pe păstori și să vezi ce-a fost de fapt special atunci și de ce sărbătorim astăzi nașterea lui Hristos. Poți călători cu ajutorul Bibliei, prin Evanghelia după Matei 1:18-25 și Luca 2:1-20.

În casele de pe atunci nu s-a găsit loc pentru El. Astăzi, El e la dreapta lui Dumnezeu, nu mai are nevoie de o căsuță, dar poate în acest an Îi vei face loc în inima ta.

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button