BisericaExternePersecutiiRugaciuneStiri

Păstori fulani, suspecți, ucid 32 de creștini în nordul Nigeriei

Una dintre cele 200 de case ars în Kagoro, Nigeria, pe 20 martie 2022

ABUJA, Nigeria (Morning Star News) – Peste 100 de păstori fulani suspectați și teroriști extremiști islamici au ucis duminică seara (20 martie) 32 de civili, doi soldați și, posibil, au răpit o femeie într-un atac asupra unui oraș predominant creștin din Nigeria, au declarat surse.

În statul Kaduna din nordul Nigeriei, atacatorii au făcut un raid în orașul Kagoro, Kaura, de la ora 20:00. până la 23:00, au spus locuitorii, distrugând aproximativ 200 de case în patru zone.

„Peste 25 de creștini au fost uciși, iar casele și proprietățile au fost arse în cenușă într-un atac efectuat de teroriștii fulani înarmați în Kagoro”, a declarat Samson Luka, rezident al orașului, într-un mesaj text către Morning Star News.

„Casele familiei mamei mele au fost toate dărâmate, iar unul dintre verii mei a murit ars în casa lor”, a spus Peter. „Nu am reușit să ajungem la unele dintre rudele noastre. Doamne, te rog, asta este prea mult pentru noi.” Flora Kundi, rezidenta a adăugat: „Este prea mult pentru noi, colegul meu a fost ucis”.

Doi militari au fost uciși împreună cu 32 de locuitori din zonele Tsonje, Agban, Katanga și Kadarko din Kagoro, a declarat Samuel Aruwan, comisarul de stat Kaduna al Ministerului Securității Interne și Afacerilor Interne.

Rezidentul din Kagoro, Jonathan Kish Adamu, a spus că a vizitat creștinii răniți care erau tratați la Centrul de Sănătate Evanghelic Church Winning All (ECWA) din Fada, Kagoro, luni dimineața (21 martie). Favor Gimbiya Shekari a spus că a auzit împușcături de la baza ei de la Seminarul Teologic ECWA, Kagoro. „Nu am experimentat niciodată ce a fost făcut aseară”, a spus ea. „Am auzit împușcăturile foarte aproape de noi. Aceasta nu este țara de care ne bucuram înainte. Copiii noștri nu pot merge la școală astăzi; nu ne mai știm soarta.”

Îndemnăm lumea creștină să adauge la lista de rugăciune statul Nigeria, pentru ca Dumnezeu să aducă izbăvire și să mărească credința fraților noștri care sunt supuși la tot felul de persecuții din partea opozanților credinței.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button