Externe

ACLJ: Pastorul iranian Youcef Nadarkhani este ȋncӑ ȋn viațӑ!

Pastorul iranian Youcef Nadarkhani este ȋncӑ ȋn viațӑ, iar rapoartele precedente privind execuția sa sunt false, ne informeazӑ Centrul American pentru Lege și Justiție (ACLJ), care au fost ȋn mӑsurӑ sӑ confirme pe 26 martie cӑ pastorul Yucef Nadarkhani care a fost condamnat la moarte pentru apostazie, este ȋncӑ ȋn viațӑ.

Mulți adepți ai acestui caz s-au alarmat dupӑ ce o imagine cu pastorul iranian executat face valuri ȋn presa internaționalӑ. Ȋn imagine este pastorul iranian legat la ochi, ȋn picioare lângӑ un lanț, ȋn timp ce doi paznici stau ȋnarmați ȋn spatele lui.

Aceastӑ imagine este sursa alimentӑrii zvonurilor cum cӑ Youcef ar fi fost executat. Totuși Iranul are o istorie privind executarea prizonierilor fӑrӑ avertisment, lӑsând uneori corpul executat la ușa familiei, raporteazӑ ACLJ.

ACLJ a confirmat faptul cӑ imaginea care a fost semnalatӑ ȋn circulație ȋncepând din iulie 2011 este falsӑ, iar zvonurile de execuție de asemenea sunt false. De asemenea, ei cred cӑ rapoartele false de execuție și imagini care circulӑ ȋn presӑ pot fi o parte a unei campanii de dezinformare inițiatӑ de cӑtre regimul iranian, cu scopul de a produce confuzie.

imaginea falsa privind executarea pastorului Youcef Hadarkhani

Indiferent de sursele de dezinformare, ACLJ afirmӑ cӑ zvonurile ar putea avea un efect potențial negativ asupra eliberӑrii lui Nadarkhani.
ACLJ a anunţat pe 21 februarie că un ordin de deces fusese eliberat pentru pastorul iranian, care a fost închis începând cu octombrie 2009. Nadarkhani iniţial a fost arestat pentru că a protestat predarea obligatorie a Islamului în şcoala copiilor săi, dar acuzațiile au fost ulterior schimbate în apostazie şi ȋn încercarea de a evangheliza musulmanii.
Cazul lui Youcef a câştigat un sprijin internațional foarte mare, cât mai multe ţări recunosc încălcarea drepturilor omului ȋn Iran după cum se menţionează în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.
Centrul American de Drept şi Justiţie a jucat un rol important în asigurarea cazului lui Nadarkhani. La mijlocul lunii februarie, organizatia non-profit a început „Tweet pentru Youcef”, campanie care a obtinut sprijin din întreaga lume. Campania folosește Twitter pentru a informa utilizatorii despre situaţia lui Nadarkhani.

Ȋn luna ianuarie, chiar pastorul iranian Youcef Nadarkhani a trimis o scrisoare populației, acest lucru semnalând ȋncӑ odatӑ cӑ ȋncӑ este ȋn viațӑ. Scrisoarea despre care am vorbit o puteți citi (aici).

Iranul a continuat și continuӑ sӑ-și apere ȋnchisorile sale, spunând cӑ țara nu este ȋn ȋncӑlcarea legislației sale ȋn domeniul drepturilor omului. „Creştinismul şi iudaismul sunt predicate în Iran. Avem un număr de sinagogi, avem un număr de biserici, dar nu este nevoie de a umili, de a ofensa islamul”, a declarat Mohammad Javad Larijani la o reuniune a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind drepturile omului, în mijlocul lunii martie. Larijani se pare cӑ a continuat sӑ spunӑ despre Youcef Nadarkhani cӑ un creștin evanghelic  “jignește islamul” prin predicarea creștinismului.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button