Devotionale

Să iertăm și să uităm!

De Benny Punnathara

Mi s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani. Am avut o discuție destul de încinsă cu soția mea Stella. Ea s-a apropiat de mine cu scopul de a ajunge la un compromis, dar eu nu eram pregătit. Ea și-a cerut scuze, dar eu parcă nu aveam puterea să iert. Atunci ea mi-a adresat următoarea întrebare: “Cum ar fi dacă Dumnezeu ar face același lucru cu tine? Dacă El ar fi de neclintit?”

via turnbacktogod.com

Aceste cuvinte m-au pătruns ca un fulger. Ce s-ar întâmpla cu mine dacă Dumnezeu ar ezita să mă ierte? Nu ar fi viața mea un dezastru dacă Dumnezeu nu mi-ar ierta toate păcatele pe care le-am comis prin vorbe și fapte, de-a lungul vieții? Cum aș putea să mă rog cu toată inima și să afirm “Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri”? Dintr-odată, mânia și încăpățânarea mea s-au topit și am fost gata să ajungem la un punct de reconciliere.

Mulți oameni își pierd pacea sufletească și au inima apăsată atunci când Domnul îi cheamă să se pocăiască. Orice comportament îndărătnic își are rădăcina în mândrie. Doar atunci când vom fi smeriți, vom reuși să iertăm și să ne iubim unii pe alții cu toată inima. Setea de răzbunare și punerea deoparte a dreptății lui Dumnezeu ascund o natură îndărătnică.

Am întâlnit mulți oameni pioși, care șovăiau să ierte micile greșeli pe care părinții lor le-au comis cu ani în urmă. Unii nu pot să-și ierte dușmanii decedați. Alții își distrug propria viață lăsându-se conduși de neiertare. La fel ca alte păcate, natura neiertării are un efect toxic asupra noastră. Ar trebui să ne deschidem inima la dragostea necondiționată a lui Cristos, pentru a avea puterea să iertăm.

Dumnezeu Și-a dat Fiul Său fără să impună condiții. Fiul lui Dumnezeu a murit pentru noi fără să Se plângă și fără remușcări, îndurând toate suferințele. Așadar, ar trebui să renunțăm la inima neiertătoare, deși unii nu își schimbă atitudinea. Până când nu ne răstignim eul nostru, nu putem să iertăm din toată inima. Haideți să construim o nouă cultură a dragostei, golindu-ne pe noi înșine de egoism.

Să ne rugăm: Doamne Isuse, ajută-ne să-i iertăm necondiționat pe acei care ne-au rănit. Dorim ca această perioadă să fie un moment în care să ne dezbrăcăm de omul cel vechi din noi înșine și să ne bucurăm de puterea învierii printr-o viață nouă. Amin.

Material tradus cu permisiune de pe TurnBackToGod

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button