ArticoleMeditatii

Vrei să faci ceva pentru Dumnezeu?

de Colin Smith

foto: daxko.com

„Isus i-a răspuns: „‘Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.’ Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă.” (Matei 22:36-38)

Cea dintâi chemare pe care ți-o face Dumnezeu în viață este să-L iubești cu toată inima ta. Dacă vrei să faci cu adevărat ceva pentru Dumnezeu, dragostea ta pentru Domnul va rămâne aceeași, chiar dacă ți se închid ușile la ceea ce sperai că vei putea face.

David voia să facă ceva pentru Dumnezeu. Dar Dumnezeu dorea altceva pentru el. David chiar Îl iubea pe Dumnezeu, astfel că Îi spune: „Doamne, eu vroiam să-Ți construiesc un templu pentru slava Ta, dar, dacă Tu vrei altceva de la mine, vreau să-Ți ofer ceea ce Îți face plăcere.”

Poate că viața la care te-a chemat Dumnezeu nu este viața pe care voiai să I-o oferi; dar, dacă-L iubești cu adevărat, Îi vei dărui cu bucurie orice Îți va cere.

Răspunsul lui Dumnezeu („Nu”) la dorința lui David de a construi templul era de fapt o parte din „Da-ul” Său, drept contribuție în viața lui David la stabilirea păcii în poporul lui Dumnezeu, prin supunerea dușmanilor lor. Solomon nu ar fi putut să construiască templul dacă David nu îi învingea pe dușmani, aducând pacea. Iar David nu ar fi putut să învingă dușmanii și să aducă pacea, dacă își consuma timpul și energia pentru construirea unui templu.

Ceea ce pentru tine este o mare dezamăgire, poate deschide ușa unei alte lucrări pe care Dumnezeu te cheamă să o faci. Acea lucrare poate să nu fie ceea ce ai fi ales tu, dar, dacă Îl iubești cu adevărat pe Domnul, îți vei găsi pacea urmând calea pe care a trasat-o El pentru tine.

Vrei să faci orice îți cere Dumnezeu, chiar dacă nu este ceea ce ai fi ales tu?

Tradus cu permisiune de la: unlockingthebible.org

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button