BisericaPersecutiiRugaciune

Pe genunchi pentru Biserica Persecutatӑ (partea a II-a)

Preţuieşte libertatea de a te închina, de a studia Scriptura şi de a merge la biserică. Fraţii şi surorile tale din cel puţin 50 de ţări nu au această posibilitate şi plătesc cu viaţa pentru acest privilegiu. Preţuieşte harul lui Dumnezeu.

Locul VI: Insulele Maldive

Pe insulele Maldive toţi cetăţenii trebuie să fie musulmani. Legislaţia interzice practicarea oricărei alte religii în afară de islam. Bisericile sunt interzise, la fel şi importul de literatură creştină. În 2010 au fost publicate noi reglementări cu privire la practicile religioase şi, de asemenea, au fost impuse politici mai stricte turiştilor, după ce unii creştini au fost prinşi, difuzând Biblii. Puţinii credincioşi locali sunt izolaţi unii de alţii şi sunt supravegheaţi atât de către autorităţi, cât şi de către comunităţi.

Rugaţi-vă pentru credincioşii din Maldive, să aibă înţelepciune şi curaj, şi să mărturisească Cuvântul celor care caută adevărul. Rugaţi-vă pentru numărul mare de copii care cresc în familii destrămate, fără a avea exemple demne de urmat. Rugaţi-L pe Domnul să dea creştinilor din Maldive oportunităţi să se poată întâlni pentru părtăşie, în pofida restricţiilor.

Locul VII: Yemen

Islamul este religia de stat, iar şaria, legea islamică – este unica sursă legislativă în Yemen. Există o oarecare libertate religioasă pentru străini, dar evanghelizarea este interzisă; câţiva străini în 2010 au fost expulzaţi din ţară din acest motiv. Cetăţenii din Yemen nu au voie să părăsească islamul, iar credincioşii convertiţi la creştinism se confruntă cu persecuţii din partea familiei, autorităţilor şi a grupurilor extremiste. În 2010, insecuritatea cauzată de mişcările teroriste au făcut din Yemen o ţară foarte instabilă, cu un risc sporit pentru creştini. Patru din cei nouă creştini străini care au fost răpiţi în 2009 sunt daţi în continuare dispăruţi. Anul acesta o echipă de tineri din Republica Moldova s-au pregătit să meargă în această ţară în misiune, dar nu le-au fost eliberate vizele.

Rugaţi-vă pentru credincioşii din Yemen, ca să se poată întâlni în siguranţă şi să consolideze relaţiile şi unitatea între fraţi. Rugaţi-vă pentru cele două fete germane care au fost salvate în mai 2010, după ce au fost răpite în 2009. Rugaţi-vă pentru părinţii şi fratele lor mai mic de care nu se ştie nimic. Rugaţi-vă pentru vestirea Evangheliei în această ţară prin programe creştine de radio şi prin alte mijloace media creştine.

Locul VIII: Irak

În 2010 a crescut violenţa împotriva creştinilor, mulţi dintre ei au fost ucişi sau răniţi. Au existat câteva atacuri asupra creştinilor din Moşul în perioada premergătoare alegerilor din martie. Aceste atacuri au provocat un exod al creştinilor către satele din câmpiile Ninive. În cea de-a doua jumătate a anului au crescut atacurile cu bombe împotriva edificiilor bisericilor creştine şi a instituţiilor creştine. În octombrie 2010 au fost ucişi 58 de creştini şi mulţi au fost răniţi într-un atac cu bombă asupra unei biserici din Bagdad.

Rugaţi-vă  ca guvernul irakian să poată restaura pacea fără a limita libertatea bisericii. Nevoia de consiliere pentru tinerii care au avut de suferit în urma acestor atacuri este foarte mare. Rugaţi-vă pentru copiii care şi-au pierdut părinţii, să primească susţinerea şi îngrijirile de care au nevoie. Rugaţi-L pe Dumnezeu să se îngrijească de casele, locurile de muncă, şi îngrijirea medicală a credincioşilor şi educaţia copiilor creştini, familiile  care au fost nevoite să părăsească locurile de trai din cauza violenţelor.

Locul IX: Uzbekistan

Presiunea asupra creştinilor uzbeci a crescut în 2010. A crescut numărul de raiduri asupra bisericilor, rezultând în mai multe cazuri aduse în instanţă. Au fost date mai multe sentinţe de închisoare pe termen scurt pentru activităţi religioase, iar amenzile au ajuns să fie de o sută de ori mai mari decât salariul minim lunar. Un credincios baptist în vârstă de 27 de ani a fost condamnat la zece ani de închisoare. Multe biserici şi-au pierdut autorizaţia, iar unele şi-au pierdut clădirile. Foarte mulţi creştinii şi-ai pierdut locurilor de muncă, au fost maltrataţi şi izgoniţi din propriile lor case.

Rugaţi-vă pentru credincioşii uzbeci care sunt întemniţaţi în închisorile acestei ţări. Rugaţi-L pe Dumnezeu să-i întărească şi să-i încurajeze pe fraţii noştri, pe cei dragi lor. Rugaţi-vă  ca Dumnezeu să-i protejeze pe creştini care continuă să se adune în mod clandestin. Rugaţi-vă pentru tinerii credincioşi care au fost identificaţi de către poliţie în timpul unei întâlniri, şi care sunt în continuare intimidaţi şi ameninţaţi de către forţele de ordine. Rugaţi-vă ca copiii creştinilor să aibă acces la educaţie.

Locul X: Laos

Atitudinea guvernului faţă de creştini este extrem de negativă, şi biserica nu se poate bucura de libertate. Mulţi credincioşi sunt supuşi unor presiuni puternice, atât fizice, cât şi emoţionale de a renunţa la credinţă. În 2010, 25 de creştini au fost ucişi, şi cel puţin 20 au fost arestaţi şi reţinuţi fără a beneficia de un proces legal. Câteva biserici au fost distruse. În ianuarie, anul curent, 11 familii creştine au fost alungate din satele lor şi se adăpostesc în păduri, după ce au refuzat să renunţe la credinţa lor. Dar în pofida persecuţiilor severe, a preţului mare pe care trebuie să-l plătească, biserica creşte.

Rugaţi-vă pentru protecţia creştinilor prigoniţi şi maltrataţi în Laos, în special, pentru familiile care au copii mici. Rugaţi-vă pentru fraţii din Laos, să aibă curajul să rămână tari în credinţă. Rugaţi-vă  ca politicile guvernamentale de promovare a libertăţii religioase să fie implementate în zonele rurale unde locuiesc majoritatea creştinilor.

Doinița Bejenaru

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button