Editoriale

Dragostea Lui nu te scuză

Dragostea Lui nu te scuză
foto: pinterest

Nu știu cum Îl vezi tu pe Dumnezeu, dar El este și va fi întotdeauna atât un Dumnezeu al dragostei, cât și un Dumnezeu al sfințeniei.

Poate că adeseori nu îți dai seama. Te trezești de dimineață, îți începi ziua cu diferite activități, te târăști obosit prin ea și ești mulțumit atunci când totul se încheie și ajungi în patul tău odihnitor. Ești atât de ocupat încât nu mai ai timp să te gândești la tot ceea ce Dumnezeu a făcut și face pentru tine și la care este scopul pentru care ai fost de fapt creat. Însă știi ceva? Indiferent de cât de ocupat ești tu, Dumnezeu Se gândește la tine și te iubește. El continuă să îți poarte de grijă încă din momentul în care îți deschizi ochii și până dimineața devreme când îți sună iarăși ceasul. Zi după zi, noapte după noapte, Dumnezeu e acolo.

Însă dragostea Lui nu te scuză. Dragostea Lui nu îți dă dreptul să treci nepăsător prin viață și să păcătuiești în fiecare zi. Dragostea Lui nu îți dă dreptul să te comporți de parcă nu ai fi copil de Dumnezeu, ci copil al firii pământești.

Nu mai aduceți daruri de mâncare nefolositoare, căci Mi-e scârbă de tămâie! Nu vreau luni noi, Sabate și adunări de sărbătoare, nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea! Urăsc lunile voastre cele noi și praznicele voastre; Mi-au ajuns o povară, nu le mai pot suferi” (Isaia 1: 13, 14). Acesta este mesajul pe care Dumnezeu îl trimite unor oameni păcătoși din acea vreme.

Oare zice astăzi Dumnezeu și despre tine aceste lucruri? Da, noi nu aducem daruri de mâncare, însă aducem păreri de rău pe altar. Oare zice Dumnezeu, în dreptul meu și al tău, că lucrurile pe care le facem, că viața pe care o trăim a ajuns ca o povară înaintea Lui?

Întreabă-te astăzi dacă nu cumva L-ai întristat pe Dumnezeu. Și dacă da…atunci ce se întâmplă mai departe? Ei bine, Dumnezeu este sfânt, iar păcatul pune un zid de despărțire între noi și El. Degeaba ne rugăm atunci când păcatele stau înaintea noastră. Totuși, dragostea Lui merge mai departe și Dumnezeu continuă să ne îngrijească și să ne dea șanse de schimbare.

Ce să facem dar atunci?

Spălați-vă deci și curățiți-vă! Luați dinaintea ochilor Mei faptele rele pe care le-ați făcut! Încetați să mai faceți răul. Învățați-vă să faceți binele, căutați dreptatea, ocrotiți pe cel asuprit, faceți dreptate orfanului, apărați pe văduvă” (Isaia 1: 16, 17).

Astăzi mai este loc la cruce. Îți poți spăla păcatele, viața murdară prin jertfa lui Isus, prin sângele ce a curs la Golgota. Apoi, Dumnezeu îți promite curăția. ”Veniți totuși să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cîrmîzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roșii ca purpura, se vor face ca lâna” (Isaia 1: 18).

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button