ArticoleMeditatii

Viața în offline

foto: evz.ro

Cum ar fi dacă într-o zi te trezeşti şi ai nevoie să deschizi netul, dar nu merge…nici pe telefon. Te simţi frustrat şi mai aştepţi, apoi te gândeşti…de ce oare? Da, să nu îţi mai poţi contacta toţi acei prieteni mai mult sau mai puţin virtuali pe care îi ai şi să nu mai ştii nimic din ceea ce s-a întâmplat în lumea asta mare. Ce dezastru, nu? Parcă te văd cum pulsul îţi creşte  şi începi să te impacientezi. Şi aşa trece o oră, două, aproape o zi şi…nimic nou. Te simţi ca pe o insulă pustie? Aici este testul. Să vedem dacă eşti dependent. Gustul îl prinzi repede. Să te dezveţi de un obicei este mai greu decât să îl deprinzi.

Ce să fie? Să nu fie plătită factura? Şi fel de fel de gânduri îţi trec prin minte…te gândeşti să îţi suni un prieten ca să te consolezi în vreun fel, dar nici măcar la telefon nu ai semnal…upss… în cele din urmă, te aduni şi îţi spui: “Doamne, ce ar trebui să fac?”, iar Domnul îţi răspunde: „De când am aşteptat să te deconectezi de la toate şi să vorbeşti în sfârșit cu Mine!”

Uneori este nevoie să mai luaţi o pauză, prieteni. Renunțați de bunăvoie și nu așteptați să vă aflați la limită…tu alegi cum vrei să îți petreci timpul și clipele care trec. Se duc așa ușor navigând continuu în acest mediu virtual. Ce spui de o navigare în Sfânta Scriptură? Nu, nu te scuza deschizând din nou aplicația deșteaptă de pe telefon cu Biblia. Și eu o mai folosesc, dar bucuria descoperirii unui Cuvânt din Biblie, răsfoind-o, nu se compară cu acea căutare, în timp ce degetul alunecă pe touchscreen-ul  telefonului.  Întoarce-te la Cartea aceea pe care nu ai mai deschis-o și ale cărei foi subțiri nu le-ai mai subliniat demult. Acum câțiva zeci de ani, mulți și-au dorit-o să o aibă, iar unii, cu prețul vieții, au riscat să o distribuie. Oprește-te un moment, ia o pauză  și deconectează-te de la tot. Viața este prea scurtă să o petreci în acest fel.

Astăzi, aș vrea să trag un semnal de alarmă pentru oricine citește aceste cuvinte. Gândește-te la sufletul tău care are așa mare nevoie să rămână pe offline față de lume și toate mediile de socializare, și pe online în ce privește relația ta cu Dumnezeu!

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button