ArticoleMeditatii

Mărturisirea păcatelor

Versete din Biblie despre mărturisirea păcatelor

de Kevin Halloran

Scriptura ne spune că mărturisirea păcatelor este o practică importantă pentru viața fiecărui creștin.

Psalmul 32 ne oferă câteva motive solide pentru a ne mărturisi păcatele și ne arată consecințele păcatului nemărturisit. David se simțea slăbit și suferea atunci când nu se mărturisea. În versetele 3 și 4, el spune: „Câtă vreme am tăcut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate, căci zi şi noapte mâna Ta apăsa asupra mea; mi se usca vlaga cum se usucă pământul de seceta verii.”

foto: unlockingthebible.org

Înainte de a-și mărturisi păcatul, David era epuizat. De ce? Viața din el era secătuită de păcat. Dacă nu slăbești puterea păcatului, te va slăbi el de puterea ta spirituală. Te va secătui. Când vedem un păcat prinzând contur în viața noastră, trebuie să ne spunem: „Vreau să Îi slujesc lui Hristos, nu voi lăsa acest lucru să crească! Va seca viața din mine…”

De ce trebuie să ne mărturisim păcatele?

În plus față de evitarea efectelor negative ale păcatului nemărturisit, mărturisirea conform Bibliei este o modalitate de a experimenta mai mult din harul lui Dumnezeu. Mărturisirea scripturală ar trebui să fie o bucurie, într-o anumită privință, datorită mulțimii de beneficii pe care Dumnezeu ni le dă prin ea.

1 Ioan 1:9 spune: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curățească de orice nelegiuire.” Acest lucru nu înseamnă că Dumnezeu ne va ierta un păcat anume doar dacă l-am mărturisit în mod specific. Când un creștin se pocăiește și crede în Evanghelia lui Isus Hristos, toate păcatele lui, trecute, prezente și viitoare, sunt iertate imediat!

Mărturisirea face parte din procesul de sfințire și îi ajută pe creștini să lupte împotriva păcatului și să fie vindecați de el. Iacov 5:16 spune: „Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.”

De ce să ne mărturisim păcatele dacă Dumnezeu deja le știe?

Creștinii își mărturisesc păcatele pentru a pune în practică smerirea înaintea Domnului și pentru a recunoaște lucrurile rele pe care le-au făcut. Trebuie să fii un om smerit pentru a recunoaște că ai greșit! Smerenia este o parte vitală a mărturisirii și ajută la restaurarea creștinilor care au stins Duhul lui Dumnezeu. La 1 Petru 5:6, Petru spune: „Smeriţi-vă dar sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe.”

Adevărata mărturisire se face cu smerenie și cu o atitudine de pocăință

„Smeriţi-vă dar sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe.” (1 Petru 5:6)

„Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriţi.” (Iacov 4:6)

„…întristarea voastră v-a adus la pocăinţă. Căci aţi fost întristaţi după voia lui Dumnezeu… când întristarea este după voia lui Dumnezeu, aduce o pocăinţă care duce la mântuire şi de care cineva nu se căieşte niciodată…” (2 Corinteni 7:9-10)

„Ferice de cel cu fărădelegea iertată şi de cel cu păcatul acoperit!
Ferice de omul căruia nu-i ţine în seamă Domnul nelegiuirea şi în duhul căruia nu este viclenie!
Câtă vreme am tăcut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate,
căci zi şi noapte mâna Ta apăsa asupra mea; mi se usca vlaga cum se usucă pământul de seceta verii. (Oprire)
Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: „Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!” (Oprire) Şi Tu ai iertat vina păcatului meu.”

„Cine îşi ascunde fărădelegile nu propăşeşte, dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele capătă îndurare.” (Proverbe 28:13)

„Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” (Iacov 5:16)

„Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.” (1 Ioan 1:9)

Tradus cu permisiune de pe UnlockingTheBible.org

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button