ExternePoliticStiri

Va exista violență dacă republicanii vor pierde alegerile intermediare, avertizează Trump liderii evanghelici

Donald Trump a avertizat liderii evanghelici, la o cină privată, luni, că oponenții lui vor recurge la violență dacă republicanii pierd alegerile intermediare din noiembrie.

În comentariile înregistrate la evenimentul din Camera de Stat a Casei Albe și menționat ieri în presa americană, el s-a referit la gruparea militantă de stânga „antifascistă” și a spus: „Nu este vorba despre a accepta sau nu, este o întrebare care va răsturna tot ceea ce am făcut, și ei o vor face rapid și violent. Și violent. Este violență. Când te uiți la Antifa- acolo sunt oameni violenți.”

El a continuat: „Nivelul urii, nivelul furiei este de necrezut. Parte din acesta este din cauza lucrurilor pe care le-am făcut pentru voi, pentru mine și pentru familia mea, dar totuși le-am făcut.”

Alegerile din 6 noiembrie, a spus el, au fost „un referendum nu doar asupra mea, este un referendum asupra religiei voastre, asupra libertății de exprimare și a Primului Amendament. Este un referendum a atât de multe.” El i-a îndemnat pe ascultătorii săi să își folosească influența în numele lui spunând: „ Aveți o putere extraordinară. Spuneați în această cameră că aveți oameni care predică la aproape 200 milioane de oameni. Depinde de duminica despre care vorbim.”

Trump s-a bazat în mare măsură pe susținerea evanghelicilor pentru alegeri în 2016. Susținerea lor a rămas solidă, în ciuda controverselor binecunoscute legate de starul porno plătit de el, care a avut o aventură cu acesta, dar și a anchetelor legate de legăturile rusești ale campaniei. La cina de luni a dat exemple despre cum i-a ajutat pe evanghelici, pretinzând că a scăpat de amendamentul lui Johnson, privind interzicerea bisericilor de a lua parte la campaniile politice – o afirmație extrem de contestată – și că americanii au din nou dreptul de a spune „Crăciun fericit!”, presupunând că li s-a interzis acest lucru.

El s-a adresat audienței lui: „Trebuie să sperați că veți ieși și veți atrage oamenii să ne sprijine. Dacă nu, acesta va fi începutul sfârșitului a tot ce ați obținut până acum.”

Trump a fost prezentat cu o Biblie semnată de către 100 de lideri creștini, primită din partea consilierului său spiritual Paula White. Inscripția spunea: „ Prima doamnă și domnule Președinte, sunteți prezenți în rugăciunile noastre mereu. Vă mulțumim pentru curajul și îndrăzneala de a vă ridica pentru libertatea religioasă și pentru serviciul vostru nesfârșit față de poporul american. Apreciem prețul pe care l-ați plătit pentru a merge în această măreață chemare. Istoria va consemna măreția pe care ați adus-o de generații.”

Un lider evanghelic prezent, președintele Convenției Baptiste de Sud, J.D. Greear, a spus că a participat la cină, după ce s-a gândit cu grijă în ciuda angajamentului de a „decupla biserica de partizanii politici”. Câteodată trebuie să ieșim din zona de confort pentru binele Evangheliei. Eu nu am semnat acea Biblie – nu am fost întrebat sau informat că i s-a dat”, a spus pe Twitter.

În alte remarci lansate oficial, Trump i-a adus tribut lui Jhon McCain după moartea senatorului de lungă durată, făcând față criticilor care i-au fost aduse eșecului său anterior de a face acest lucru, spunând că: „Apreciem foarte mult tot ceea ce a făcut senatorul McCain pentru țara noastră.” El a vorbit, de asemenea, despre lucrarea administrației sale privind libertatea religioasă și persecutarea creștinilor, despre restricția avorturilor și despre consemnările sale privind creșterea ocupării forței de muncă.

Tradus de la sursa: www.christiantoday.com

 

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button