Meditatii

Devii ceea ce consumi!

Tu cine și ce ești? 

TDevii ceea ce consumiu, căci despre tine este vorba, cine ești? Îți poți da un răspuns sincer ție însuți despre ceea ce ești în viața de zi cu zi? Te-ai gândit vreodată că ești ceea ce asculți, vorbești, gândești, oferi, investești și ai ca prieten?

Dragul meu, ADN-UL tău, ceea ce te definește ca om, sunt trăirile tale interioare și exterioare și, nu în ultimul rând, oamenii cu care te înconjuri.

  1. Spune-mi CE ASCULȚI  și îți voi spune cine ești. Dacă asculți șoaptă dulce a bârfei, ești la fel de vinovat ca cel ce a lansat bârfa. Dacă asculți muzică nepotrivită și gălăgioasă în exprimare, să știi că în sufletul tău nu poate domni pacea. Dacă asculți ore în șir televizorul, radioul sau youtube-ul, s-ar putea să nu auzi glasul lui Dumnezeu în acele câteva minute de rugăciune făcute pe fugă… (Isaia 1:19).

2. Spune-mi CE și CUM VORBEȘTI și îți voi spune cine ești. Dacă vorbești despre alții sau te compari cu alții, numele să ți-l dai tu. Dacă de pe buzele tale ies cuvinte rușinoase sau nepotrivite, iar lucrul acesta se întâmplă frecvent, nefiind ceva accidental, să știi că acele cuvinte te definesc și te arată pe tine, cel adevărat (Coloseni 4:6).

3. Spune-mi CE GÂNDEȘTI și îți voi spune cine ești. Dacă dai curs gândurilor rele, senzuale, gândurilor ce seamănă invidie sau nemulțumire, ești ceea ce hotărăști tu să consumi și nu uita: gândurile se pot transforma ușor în fapte  (Psalmi 119:56).

4. Spune-mi CE OFERI și îți voi spune cine ești. Dacă oferi răutate, neînțelegere, încăpățânare, zgârcenie, priviri trufașe, scârbă și dispreț… oferi din nou o bucată din puzzle-ul ce indică faptul că tu „Devii ceea ce consumi”  (Galateni 5:22-26).

5. Spune-mi în CE INVESTEȘTI și îți voi spune cine ești. Dacă investești timp prețios în ce e pământesc, riști să pierzi ce e ceresc. Dacă alegi să te lupți pentru drumuri noroioase prin lume, riști să pierzi străzile de aur din veșnicie (Matei 6:19-20).

6. Spune-mi CARE ÎȚI SUNT PRIETENII  și îți voi spune cine ești. Dacă prietenii tăi vorbesc nepotrivit, frecventează locuri nepotrivite, adoptă un stil de viață nepotrivit, iar în relația cu Dumnezeu sunt reci, iar tu taci pentru a nu le pierde prietenia, să știi, dragul meu, că ești ceea ce primești  (1 Corinteni 15:33).

Dacă te regăsesti pe listă și creștin îți este numele, e timpul pentru o schimbare chiar acum. Nu poți merge in paralel si cu Dumnezeu și cu mamona.

  1. Ascultă-L pe Dumnezeu în rugăciune și elimină din jurul tau tot ce te poate contamina cu virusul mamonei.
  2. Vorbirea să-ti fie dreasă cu sare, nu cu piper. Cere-ți iertare când greșești cu vorba și nu descuraja.
  3. Gândul tău să fie gândul lui Hristos.
  4. Oferă-te în întregime lui Dumnezeu, iar ceilalți oameni se vor bucura de tine.
  5. Investește în relația cu Dumnezeu, ca mai apoi să poți investi în oameni.
  6. Alege-ți cu atenție prietenii. Prieteniile rele strică obiceiurile bune.

Rămâi cu gândul acesta. În tot ceea ce faci, să nu uiți în lucru: „Devii ceea ce consumi”. Consumă zilnic bucăți alese de pe masa Domnului și nu te atinge de bucatele împăratului acestei lumi.

Marilena Mihailescu

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button