Meditatii

Șaptezeci de ori câte șapte

de Cecilia Francis

Atunci Petru a venit la El şi L-a întrebat: „Doamne, de câte ori să-l iert pe fratele meu când va păcătui faţă de mine? Până la şapte ori?” Isus i-a răspuns: „Eu nu-ţi zic să-l ierţi până la şapte ori, ci până la şaptezeci de ori câte şapte.” (Matei 18:21-22)

Într-adevăr? Șaptezeci de ori câte șapte? Să vedem cum este posibil.

Ce înseamnă șaptezeci de ori câte șapte?

Imaginează-ți că a fost comisă o crimă și că victima în cauză l-a iertat pe criminal. Atunci cum să ierți de șaptezeci de ori câte șapte? Poate fi ucisă aceeași persoană de mai multe ori pentru a se putea acorda iertare de șaptezeci de ori câte șapte? În niciun caz.

via turnbacktogod.com

Analizând lucrurile în profunzime, ne dăm seama că, deși iertarea este acordată, ori de câte ori victima în cauză își reamintește situația traumatizantă, sentimentele sale vor pune stăpânire pe ea și vor da viață acelei crime, atâta timp cât victima o retrăiește și, astfel, ura își poate face sălaș. Dacă victima nu reușește să ierte de fiecare dată când își reamintește crima, iertarea acesteia este încă incompletă.

Continuă să ierți până când uiți

Trebuie să privim iertarea ca pe o foaie goală de cec și să o oferim instantaneu de fiecare dată când mintea își amintește trecutul rău al nelegiuirilor altora. De preferat este să nu derulezi niciodată trecutul rău înaintea ochilor, ci să-l îngropi în cea mai adâncă mare și să îl uiți. „Vei arunca în adâncul mării toate păcatele noastre” (Mica 7:19). Nicăieri în Biblie nu se spune „iartă și apoi uită”, dar șaptezeci de ori câte șapte înseamnă să continui să ierți până când vei uita totul, ca un copil. Dacă nu uiți, iertarea este incompletă.

Ura, victima și răufăcătorul

Ura o țintește mai degrabă pe victimă decât pe omul care a pricinuit suferința. Ura se manifestă ca și cum ai păstra un cărbune arzător în mână. Tu ești victima. Acest lucru va împiedica toate harurile lui Dumnezeu să ajungă la tine, exact cum o umbrelă te protejează de ploaie. Fă-ți o listă cu toți oamenii pe care nu îi poți suporta. Pentru o clipă, devino mama acestora, indiferent de vârstă sau gen. În felul acesta, îți va fi mult mai ușor să-i înțelegi și să îi ierți. IARTĂ ACUM. Practică acest exercițiu și vei vedea cât de liniștit te vei simți după aceea.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți, ca astfel să-i iertați pe cei care v-au greșit de șaptezeci de ori câte șapte. Amin.

Material tradus cu permisiune de pe TurnBackToGod

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button