SocialStiri

Mărturisesc în faţa lui Dumnezeu că NU AM COPIAT la această teză

“Mărturisesc în faţa lui Dumnezeu că NU AM COPIAT la această teză”, este sloganul unei teze susţinute de elevii clasei a XII-a, de la Liceul Teologic Baptist din Timişoara. Ideea acestei “mărturisiri în faţa lui Dumnezeu” a fost a profesorului Liviu Caprar, care predă Doctrine Creştine clasei respective. “Mi se pare foarte normal şi moral să faci un asemenea lucru, luând în considerare materia respectivă”, spun unii elevi.

Alex Preda, elev la Liceul Baptist, a fotografiat lucrarea şi a postat-o pe Facebook cu mesajul „Asta nu s-a mai întâmplat”. Colegii săi au reacţionat imediat. „Ne-a dat şi nouă aşa”, spune unul, iar altcineva comentează „wow, chiar îi tare”. În curtea liceului, niciunul dintre elevi nu se mai miră de această cerinţă. „Scria că promitem înaintea lui Dumnezeu să nu copiem, am semnat şi nu am copiat. Să fim corecţi cu noi înseamnă să ne respectăm pe noi”, spune Andreea Gyorgy. „Mi se pare un lucru bun şi corect datorită faptului că suntem o şcoala creştină, şi cred că poate fi un exemplu şi pentru alte licee pentru că noi vrem să arătăm că suntem morali în nişte vremuri în care lumea este imorală”, adaugă Andreas William. De asemenea Pastorul povesteşte că totul a început de la o „Teologie Aplicată” – „Duce, unerori, copiatul la prosperitate?”. „Este o lecţie despre copiat, în care se transmit valori morale elevilor. În discuţia de la clasă a apărut această întrebare: dacă ar fi puşi să recunoască sincer, în faţa unui test, dacă copiază sau nu, în ce măsură ar face-o. A fost un exemplu de responsabilizare a elevilor în faţa conştiinţei lor”, relateaza Evz

Mass-media a răspândit foarte repede această ştire, însă unele publicaţi par deformate, ştirea apărând cu titlul “Jur pe Dumnezeu” ceea ce e total diferit de ceea ce a fost la liceul respectiv. Această mică “eroare” a publicaţiei mass-media a adus televiziunile in curtea liceului, afirmând că este o formă de restricţie sau descriminare religioasă, conturând astfel un efect negativ, ajungând la concluzia căci elevii ar fi obligaţi să jure pe Dumnezeu.

Directorul liceului, Ilie Dănuţ explică faptul că fraza din antetul lucrărilor nu e un jurământ, ci o “mărturisire”, act extrem de important printre credincioşii creştini. “Minciuna este un păcat. Şi păcatul ne desparte de Dumnzeu. A mărturisi nu e totuna cu a jura, a mărturisi, aici, înaintea lui Dumnezeu, înseamnă a fi sincer cu privire la un act pe care l-ai săvârşit sau nu”, relateaza Evz

Redactat de Silviu Firulete

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button