DevotionaleEditoriale

Gânduri despre blândețe

Temperamentele noastre sunt diferite şi acest lucru ne face sa fim unici, dar în acelaşi timp greu de conviețuit. Unii dintre noi se nasc blânzi din fire, în timp ce alții mai puțin spre deloc. Biblia ne vorbeşte mult despre blândețe, tocmai fiindca avem multă nevoie de ea pentru a putea trăi în pace si unitate.

În predica de pe munte, Domnul spune: Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul (Matei 5:5)

Blândețea este una din caracteristicile unui temperament plin de Duhul Sfânt, este un act de amabilitate, politicos, plin de considerare si înțelegere, care izvoraste dintr-o inima tandra. Este daca vreți rezultatul compasiunii Duhului Sfant pentru o umanitate pierdută şi pe moarte.

Viața în ritm alert, zgomotoasă şi stresantă, poate face chiar şi pe cei mai buni creştini să îşi piardă cumpătul şi să acționeze cu mânie sau egoism. Apostolul Pavel ne spune că ridicarea din greşeală a fraților dar mai ales a necredinciosilor trebuie făcută cu duhul blândeţii, dar veghind asupra propriei persoane, pentru a nu fi ispitit. (Gal. 6,1).
Insusi Domnul Isus ne îndeamnă să învățãm de la El cum îngrijeste cu blândețe oile ce pot fi atât de uşor rănite.
Cei care aleg sa Îl urmeze pe Domnul devenind ucenici ai Lui, nu se vor certa, ci vor fi blânzi cu toţi, în stare să înveţe pe toţi, plini de îngăduinţă răbdătoare (II Tim. 2:24). Tot apostolul neamurilor arată că cei care propovăduiesc Cuvântul trebuie să şi stăruie asupra lui, să mustre, să certe şi să îndemne cu toată blândeţea şi dragostea (II Tim. 4:2; I Cor. 4:21)

Fie ca acțiunile noastre de zi cu zi să reflecte un caracter plăcut lui Dumnezeu!

Camelia Joltea, pentru Total Schimbat.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button